TIR- urile au stat la cozi kilometrice în PTF Nădlac în prima parte a zilei

Cozi de TIR-uri de kilometri s-au format, în prima parte a zile de miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota de pe autostrada A1, șoferii fiind nevoiți să aștepte chiar și până la 160 de minute pentru a intra în Ungaria.

Situația a fost generată de faptul că marți 1 noiembrie, circulația autocamioanelor mai mari de 7,5 tone a fost restricționată de către autoritățile din țara vecină, deoarece marți a fost Ziua Tuturor Sfinților, sărbătoare națională în Ungaria.

Circulația automarfarelor mai mari de 7,5 tone a fost reluată marți, la ora 23.00 (ora Ungariei), dar la primele ore ale zilei de miercuri, coada de autocamioane la ieșirea din țară pe autostrada Arad — Nădlac măsura circa 8 km, în apropierea punctului de trecere a frontierei, TIR—urile fiind parcate pe banda de urgență.

Pentru a evita producerea unor incidente sau apariția blocajelor, echipaje de poliție au patrulat pe autostradă și vor acționa în continuare, până la normalizarea situației.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, de la ora 00.00 până la ora 12.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II—Csanadpalota au ieșit circa 1.500 de autocamioane.

Pentru fluidizarea traficului, Poliția de Frontieră a dispus măsuri de suplimentare a personalului și se lucrează pe numărul maxim de benzi de ieșire din țară. Autoritățile le recomandă șoferilor să folosească și alte puncte de trecere a frontierei, decât cele foarte mari, pentru a nu se crea blocaje.

În județul Arad, autocamioanele mai mari de 7,5 tone mai pot trece atât pe la PTF Nădlac, pe drumul național DN7, cât și pe la PTF Vărșand, circulația autoturismelor și al autocarelor nefiind afectată.

AGERPRES /(autor: Ioan Weisl; editor: Diana Dumitru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios