Tir nord-coreean cu rachetă: Forțele aeriene ale Coreii de Sud au desfășurat exerciții cu lansare de bombe grele

Președintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a ordonat marți armatei sale să facă o demonstrație de forță, în ideea de a transmite un avertisment Phenianului că toate capacitățile sale militare vor fi utilizate în cazul în care statul comunist s-ar decide să atace vecinul din Sud, au relatat Yonhap și DPA, citând un responsabil al președinției sud-coreene.

Acest ordin a intervenit la câteva ore după ce Phenianul a procedat la un tir cu rachetă balistică cu rază medie de acțiune ce a survolat Japonia.

Astfel, forțele aeriene ale Coreii de Sud au efectuat un exercițiu care a implicat lansarea a opt bombe grele multifuncționale MK 84 de către patru avioane de vânătoare F-15K pe un poligon din Taebaek, în apropiere de frontiera intercoreeană, în provincia Gangwon.

Președinția de la Seul a convocat imediat Consiliul Național de Securitate (NSC) de la Seul, reuniunea fiind prezidată de consilierul prezidențial pentru securitate națională, Chung Eui-yong, pentru a dezbate eventualele reacții la provocarea balistică nord-coreeană.

"NSC a condamnat cu fermitate Coreea de Nord pentru încălcarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU prin lansarea din nou a unei rachete balistice în pofida avertismentelor din partea comunității internaționale", a subliniat un reprezentant al președinției pentru Yonhap.

Ulterior, consilierul președintelui sud-coreean Chung Eui-yong a avut o convorbire telefonică cu H.R. McMaster, consilierul pentru securitatea națională al Casei Albe, pentru a discuta măsurile comune ale aliaților ca urmare a celei mai recente provocări nord-coreene.

"McMaster a spus că președintele Donald Trump susține pe deplin politica președintelui Moon față de Coreea de Nord și acțiunile guvernului sud-coreean în fața provocărilor nord-coreene", a spus Yong.

Ministrul de externe sud-coreean Kang Kyung-wha a avut, de asemenea, o discuție telefonică marți dimineață cu secretarul de stat Rex Tillerson. Acesta din urmă și-a exprimat marea dezamăgire cu privire la faptul că Phenianul a comis această provocare în pofida dialogului propus.

Cei doi șefi ai diplomației au convenit, de asemenea, să elaboreze sancțiuni mai aspre la adresa Coreii de Nord și să abordeze această provocare a Phenianului în fața Consiliului de Securitate al ONU.

Acesta este al 14-lea tir cu rachetă al Coreii de Nord de la începutul anului și al 9-lea de la învestirea lui Moon Jae-in.

Un oficial de la Palatul prezidențial de la Seul a indicat, sub rezerva anonimatului, că aliații ar dori să desfășoare mijloace strategice în Coreea de Sud, dar fără să ofere alte detalii, conform agenției de presă citate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 Informație / Dăncilă, în lacrimi la sediul PSD! I-a blestemat pe Dragnea, Carmen Dan și Paul Stănescu!

3 A votat pentru Iohannis? Excepționalul mesaj al Anei Birchall după vot! Palmă grea dată râtanilor comunistoizi…

4 Uite știre / Italia-Bădălău, scor 112.000-98.000!

5 TRĂDARE în PSD! Primarii din Olt, Teleorman și Dâmbovița au dat ordin ca membrii de partid să împartă voturile…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima