Țiriac, îngrozit de cazul de dopaj al lui Halep: Scenariul care îl sperie cel mai tare

Țiriac, îngrozit de cazul de dopaj al lui Halep: Scenariul care îl sperie cel mai tare

Simona Halep (31 de ani, 12 WTA) a ajuns, din păcate, la 136 de zile fără tenis! De la 29 august 2022, de când a pierdut în turul I de la US Open, constănțeanca n-a mai luat racheta în mână în vreun turneu. Și, la cum se derulează cazul ei de dopaj, care deocamdată i-a adus o suspendare provizorie, nici nu sunt perspective să o vedem pe „Simo“ pe teren, în viitorul apropiat.

Ion Țiriac (83 de ani), omul care a ghidat cariera lui Halep din umbră, fiind de mare ajutor pentru ea în momentele dificile, a vorbit, astăzi, despre absența Simonei din circuit. Care, din păcate, se tot lungește! Fostul președinte al Federației Române de Tenis (FRT) a recunoscut că a discutat cu „Simo“ despre cazul de dopaj și i-a făcut și o recomandare, ce-i drept, neinspirată.

Ce a spus Ion Țiriac?

*E foarte dificil, în asemenea situaţii, să dai sfaturi. Eu i-am spus Simonei care sunt avocaţii, iar acum am aflat că unul murise, nu ştiam... Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii (n.r. – Complexul Stejarii Country Club). Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi.

*Sper ca acei avocaţi să-și facă datoria. Pentru că ea, de bine de rău, e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea (n.r. - să joace). Dacă, într-adevăr, e un medicament care a fost viciat sau un aliment viciat...

*Eu, din ce am înţeles, Simona e de apărat din toate punctele de vedere. Problema e că ea din august n-a mai jucat. Că eu nu sunt de acord nici cu ce a jucat ea, cu 2 ani înainte, asta e altceva. Însă dacă ea n-a mai jucat... Și are 25-26 de ani... Lăsaţi 30 şi... Halep arată de 25 pe teren! Însă săptămânile în care nu joacă se adună şi e periculos şi trist.

*Simona e o doamnă de 30-31 de ani, care a fost de sute de ori controlată şi e controlată înainte unui turneu în care a şi pierdut în primul tur. Ea a făcut un gest... a spus: <<Nu-mi atingeţi echipa>>. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa, când tu habar n-ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea! Însă lucrurile astea se pot întâmpla. E absolut justă legea. Ori le dai drumul tuturor să facă ce vor, vorba aia, să moară drogaţi, sau respecţi legea.

*Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat. Însă, după părerea mea, Simona ar trebui să fie deja pe teren.

*Dacă merg scriptologia şi manipulările (n.r. - în cazul de doping în care e implicată Halep), cred că o să o vedem, din nou, pe teren peste 2-3 ani. Nu vedeţi că până în ziua de azi ea n-a putut să depună toate probele? Că să se ducă la producător, iar producătorul să spună: <<Da>>, iar după aceea să vină cu producătorul la o comisie... Și tot aşa... Când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS, oamenii de acolo fac ce vor.

*Responsabil nu e nimeni, dacă TAS îi spune (n.r. – Simonei Halep) că are dreptate şi că nu e vina ei. Dar alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte? Nimeni! Din viaţa Andreei Răducan (n.r. – gimnasta rămasă fără aurul olimpic, în 2000, din cauza că a luat Nurofen) cine a plătit lunile alea? Nimeni! Unui sportiv de nivelul ăsta trebuie să-i dai şi puţină credibilitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”