Țiriac l-a „văzut”: „Dați-i acestui băiat un wild-card. Dacă nu se accidentează, va câștiga măcar un Grand Slam”

Țiriac l-a „văzut”: „Dați-i acestui băiat un wild-card. Dacă nu se accidentează, va câștiga măcar un Grand Slam”

Sârbul Novak Djokovic a reuşit duminică o performanţă imensă în tenisul mondial, el câştigând al 23-lea titlu de Grand Slam, un record.

Djokovic l-a învins în finala de la Roland-Garros pe norvegianul Casper Ruud, locul 4 ATP, în trei ore şi 13 minute, scor 7-6 (1), 6-3, 7-5.

Puțină lume își mai amintește că povestea de succes a lui Novak Djokovic a început chiar la București, în 2004. Era un puști de 17 ani dornic sa impresioneze. A venit la București cu șase zile înaintea turneului Open Romania, sperând să primească un wild-card pentru a intra în calificări.

Cosmin Hodor, manager de comunicare în echipa lui Ion Țiriac și a Simonei Halep, își amintește. "În 2004 Novak Djokovic, prin intermediul unchiului lui (care la vremea respectivă lucra în București) a cerut un wild-card la Open Romania. Novak a venit cu șase zile înaintea turneului. Dorința lui era ca dl Țiriac să îl vadă la antrenamente, Și asta s-a întâmplat. Dl Țiriac a urmărit un antrenament împreună cu Titi Hărădău, care era directorul turneului. După ce l-a văzut antrenându-se, dl Țiriac a spus: Dați-i acestui băiat un wild-card. Dacă nu se accidentează, va câștiga măcar un Grand Slam”.

Djokovic a primit un wild-card pentru calificări, fază în care sârbul i-a invins pe Ilia Kushev (Bulgaria), Yuri Schukin (Kazahstan) si Giorgio Galimberti (Italia).

Apoi, el l-a depășit in primul tur pe francezul Arnaud Clement, ceea ce avea să rămână în istorie drept prima lui victorie în circuitul ATP pe tabloul principal.

În turul al doilea (optimi de finală), el a pierdut la mare luptă în fața spaniolului David Ferrer, un nume greu pe zgură.

Interesant este că în calificările acelui turneu ATP de la București au mai câștigat doi superjucători, Stan Wawrinka si Richard Gasquet.

"Îmi amintesc că turneul a fost la București, in România. M-am calificat și a fost primul turneu ATP pe care l-am jucat în cariera mea. Am câștigat împotriva lui Clement în primul tur, am pierdut cu Ferrer in trei seturi, pe zgură. Îmi aduc aminte foarte bine, pentru că a fost primul meu turneu ATP", a afirmat Djokovic, pentru Digi Sport, în urmă cu câțiva ani.

"A fost o experiență grozavă, Romania e o țară vecină, eram aproape de casă si am avut o susținere importanta a publicului. A fost un turneu care chiar a fost o rampă de lansare pentru ceea ce avea sa se întâmple în cariera mea", a mai spus liderul clasamentului ATP.




Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?