Titi Aur, experiență de infarct în trafic: „A mers 3 kilometri lipit de mine, nu aveam unde să mă dau“

Titi Aur, experiență de infarct în trafic: „A mers 3 kilometri lipit de mine, nu aveam unde să mă dau“

Expert în conducere defensivă, Titi Aur a vorbit recent despre agresivitatea pe care o întâlnim la tot pasul în trafic. Fostul pilot de raliuri a spus că în unele cazuri un astfel de comportament iresponsabil e aproape tentativă de omor.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“ , Titi Aur a povestit în acest sens o întâmplare petrecută în apropiere de Râmnicu Sărat, în timp ce venea spre București din Moldova.

Titi Aur a explicat riscurile agresivității în trafic FOTO Adevărul

"Zilele trecute am venit dinspre Moldova și în apropiere de Râmnicu Sărat erau două coloane compacte, iar pe acostament erau și acolo mașini. A venit în spatele meu o mașină, a mers 3 kilometri lipit de mine semnalizând stânga și făcând cu blitz-ul. Nu aveam unde să mă dau. A stat lipit de mine. Nu atât de agresiv încât să o facă intenționat, dar își dorea neapărat să depășească. După ce eu, într-un final, m-am dat la o parte, a trecut în față și a devenit el mașina din fața mea", a explicat fostul pilot.

"Se păstrează pentru siguranță, nu ca să intre altul"

În acest caz, a spus Titi Aur, e vorba de acea agresivitate pasivă, inconștientă, acea dorință de a merge mai repede, deși nu e loc pentru acest lucru.

"Coloana nu mergea încet, ci cu 90-100km/h în afara localității. Era exact ce trebuie în acea zonă. Eu păstram distanța mai mare față de cei din fața mea, el din spate avea tendința să spună că e un loc liber în față.

Mulți șoferi nu înțeleg faptul că atunci când se păstrează distanța în față, se păstrează pentru siguranță, nu ca să intre altul. Dacă aș lăsa 3-4 secunde, 100-150 de metri, înțeleg, dar dacă eu sunt la aproximativ 50-60 de metri față de cel din față, cel din spate pentru ce vrea să depășească? Agresivitate pasivă este și când faci o depășire și intri foarte aproape sau foarte repede în față", a spus Titi Aur.

"Se poate transforma în accident mortal"

De asemenea, în trafic există și o agresivitate intenționată, când unul dintre șoferi face tot felul de gesturi. " Vine foarte aproape de tine , te depășește la limită, îți frânează în față, scoate degete pe geam, are atitudine agresivă evidentă și intenționată.

Acolo trebuie sancțiune drastică, adică anulat permisul de conducere, pentru că e aproape tentativă de omor. Se poate transforma în accident mortal prin acele gesturi intenționate“, a spus Titi Aur.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?