Toader a discutat cu o delegaţie din Bundestag despre rolul DNA şi efectele modificărilor legilor penale

Toader a discutat cu o delegaţie din Bundestag despre rolul DNA şi efectele modificărilor legilor penale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut joi o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru Afaceri UE din Bundestag, ocazie cu care au fost discutate mai multe teme, printre care rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi efectele modificărilor legilor penale.

Potrivit unui comunicat al MJ, temele de discuţie avansate de partea germană au făcut referire la reformele în domeniul Justiţiei (independenţa Justiţiei); rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie; efectele modificărilor Codului de procedură penală şi ale legilor penale asupra cooperării în domeniul Justiţiei şi cel poliţienesc în statele membre UE (mandatul european de arestare) şi, respectiv, punctul central al preşedinţiei Consiliului UE: "Europa valorilor comune".

Tudorel Toader a subliniat că activitatea Ministerului Justiţiei se va înscrie într-un efort coerent de urmărire a obiectivului de consolidare a Uniunii Europene.

"Totodată, a fost evidenţiat faptul că o politică europeană solidă în domeniul Justiţiei va contribui la securitatea şi creşterea economică în beneficiul cetăţenilor şi al mediului de afaceri, principiile directoare rămânând aceleaşi, şi anume: respect pentru valorile comune, drepturile şi libertăţile fundamentale şi statul de drept; respect pentru diferitele tradiţii şi sisteme juridice ale statelor membre şi continuarea consolidării încrederii reciproce între sistemele de justiţie ale statelor membre. Întrevederea a reprezentat o oportunitate de consolidare a relaţiei de colaborare", mai spune MJ.

Întâlnirea a avut loc în contextul preluării de către România a şefiei Consiliului Uniunii Europene.

La întrevedere au participat şi Kai Hennig, ministru plenipotenţiar al Ambasadei Germaniei, şi Laura Grünewald, şefa serviciului de presă, protocol şi relaţii publice (consilier politic) din Ambasadă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...