Toader: Am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză a raportului MCV; materialul îl vom prezenta vineri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că a făcut o evaluare a raportului MCV privind posibilele soluţii de urmat în procesul de legiferare referitor la legile justiţiei, pentru a se stabili în ce măsură vor fi aplicate recomandările din raport.

Toader a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD, care are loc la Palatul Parlamentului.

"Am fost invitat pentru a exprima un punct de vedere documentat juridic cu privire la două chestiuni. În primul rând, în spaţiul public naţional, în spaţiul public european se reia şi se discută în forme şi cu accente diferite modul în care România înţelege să pună în aplicare recomandările din raportul MCV. Noi am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză, o evaluare a raportului, considerente privind posibilele soluţii de urmat în opera de legiferare, astfel încât în limitele competenţelor de legiferare, în limitele exigenţelor constituţionale să vedem cum şi cât punem în aplicare respectivele recomandări", a spus ministrul Tudorel Toader.

Ministrul a precizat că documentul va fi prezentat cel mai probabil vineri.

"Noi avem la Ministerul Justiţiei un astfel de material, pe care îl vom dezvolta, îl vom îmbunătăţi şi cel mai probabil în cursul zilei de vineri îl voi prezenta spre analiză şi decizie", a mai spus Toader. AGERPRES/(A - autor: Florentina Ştefănescu, editor: Florin Marin; editor online: Magdalena Tănăsescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta