Toader: Avem un proiect de lege prin care agentul guvernamental pentru CEDO să revină la MJ

Toader: Avem un proiect de lege prin care agentul guvernamental pentru CEDO să revină la MJ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică seara că are un proiect de lege, pe care l-a discutat şi cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care prevede ca agentul guvernamental pentru CEDO să revină la Ministerul de Justiţie.

"Agentul guvernamental pentru CEDO este parte integrantă a Ministerului de Externe. Aici este un lucru nefiresc. Eu ca ministru le dau un mandatul de reprezentare, conţinutul mandatului, eu le dau mandat pentru o eventuală stingere amiabilă a litigiului, dar ei sunt în curtea Ministerului de Externe. Până în 2003, cred, ei erau structură a Ministerului de Justiţie. Acum avem un proiect de lege, am vorbit cu ministrul Meleşcanu, chestiunea durează cam de multă vreme. Avem un proiect de lege prin care agentul guvernamental pentru CEDO, agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, să revină parte integrantă a Ministerului Justiţiei, ca să închidem cercul acesta. Noi le dăm mandat de reprezentare, dar rezultatul final nu mai vine la noi, se duce la Externe. Domnul ministru Meleşcanu a înţeles această particularitate, această funcţionare în sincope şi a fost de acord să le transferăm la MJ în baza unor acte normative", a spus Toader la România TV.

Declaraţia a fost făcută ca răspuns la o întrebare dacă există la Ministerul Justiţiei o statistică cu persoanele care au depus plângeri la CEDO, după ce au fost condamnate "pe nedrept" în baza protocoalelor şi a completelor constituite nelegal. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

5 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...