Toader: Cu ambasadorul Germaniei am vorbit despre legile Justiției, dar cel mai mult despre MCV

Toader: Cu ambasadorul Germaniei am vorbit despre legile Justiției, dar cel mai mult despre MCV

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la Iași, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei s-a discutat și despre legile Justiției, dar subiectul abordat cel mai mult a fost Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

"A venit ambasadorul Germaniei la Ministerul Justiției, s-a legat oarecum în media, în public, că eu am vorbit de Comisia de la Veneția după vizita ambasadorului Germaniei. Absolut greșit. Pentru că prima recomandare din MCV vorbește de o procedură robustă de desemnare a procurorilor de rang înalt prin consultarea Comisiei de la Veneția. De fiecare dată am spus că voi respecta recomandările MCV pe care trebuie să le îndeplinim în Consiliul de management strategic pe care îl conduc. (...) În dialogurile avute cu comisia MCV am făcut această precizare. Întrebarea era de ce nu i-am dat drumul până acum. Păi, la Comisia de la Veneția nu te duci cu întrebare de solicitare de aviz decât în momentul în care ai forma finală a proiectului de lege, nu te duci cu forme intermediare", a declarat ministrul Justiției.

El a spus că vizita ambasadorului Germaniei Cord Meier-Klodt nu a avut niciun efect asupra opțiunilor sale sau pe cele ale Ministerului Justiției.

"Cu ambasadorul Germaniei am vorbit, sigur, și despre legile Justiției, dar cel mai mult despre MCV. I-am spus următorul lucru: avem cele 12 recomandări, unele vizează modificări de lege, da. Și atunci, dacă mâine se ridică MCV eu renunț la orice modificare a legislației în situația în care dânsul apreciază că actualele reglementări sunt perfecte. Categoric nu sunt perfecte pentru că vedem cu toții ce se întâmplă. Categoric nu sunt perfecte pentru că în cele 12 recomandări, repet, multe vizează modificare de legislație", a conchis ministrul Tudorel Toader.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...