Toader despre abuzul în serviciu: Așteptăm motivarea CCR; vom face consultări și vom identifica pragul

Toader despre abuzul în serviciu: Așteptăm motivarea CCR; vom face consultări și vom identifica pragul

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni că așteaptă motivarea Curții Constituționale referitor la abuzul în serviciu, un prag care să facă diferența dintre răspunderea contravențională, administrativă, penală urmând a fi identificat în cadrul unor dezbateri publice cu societatea civilă, cu profesioniștii dreptului.

"Am spus de nenumărate ori: așteptăm decizia Curții Constituționale, motivarea acesteia. Voi face dezbateri publice cu societatea civilă, cu profesioniștii dreptului. Împreună vom identifica pragul rezonabil de natură să facă diferența dintre răspunderea contravențională, răspunderea administrativă, răspunderea penală", a spus luni Toader, la Palatul Parlamentului.

Întrebat în cât timp se va stabili pragul, Toader a răspuns: "Nu mă întrebați pe mine, pentru că am spus că așteptăm decizia Curții. Din momentul în care se publică în Monitorul Oficial se produc efecte juridice și demarăm procedura de consultare. (...) Vă propun să așteptăm decizia Curții, facem consultările cu societatea civilă, profesioniștii dreptului. Vom identifica acel prag rezonabil".

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Toader: Competența mea ca ministru al Justiției nu este de a discuta și de a aprecia cum rămâne cu Guvernul

Toader: Pachetul de legi privind Justiția este finalizat, săptămâna aceasta voi prezenta modificările substanțiale

Toader despre avizul CSM privind desecretizarea arhivei SIPA: Consiliul nu este avizator pe hotărâri de Guvern


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...