Toader, despre continuarea anchetei pe OUG 13: Fiecare trebuie să își îndeplinească atribuțiile legale

Toader, despre continuarea anchetei pe OUG 13: Fiecare trebuie să își îndeplinească atribuțiile legale

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, marți, cu privire la continuarea anchetei în cazul OUG 13 de către Parchetul General, că fiecare trebuie să își îndeplinească atribuțiile legale.

Întrebat la sediul CSM în legătură cu declarațiile procurorului general al României, Augustin Lazăr, care susținea că ancheta în cazul OUG 13 va continua, ministrul a răspuns: "Asta înseamnă ca eu să-mi exprim punctul de vedere cu privire la desfășurarea activității Parchetului General. Fiecare trebuie să-și îndeplinească competențele legale".

Totodată, întrebat de jurnaliști dacă ia în calcul revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia CCR privind constatarea existenței unui conflict între Guvern și Ministerul Public, prin DNA, în cazul adoptării OUG 13, Toader a spus: "Vă asigur de faptul că veți fi primii informați despre o astfel de posibilitate".

Cu privire la proiectul de lege privind grațierea unor pedepse, Tudorel Toader a precizat că va răspunde după ce va vedea actul normativ.

"N-am văzut forma proiectului de grațiere din Parlament. După ședința de la CSM merg în Parlament și văd și eu proiectul. Nu mă exprim în abstract, ci mă exprim în concret, după ce îl văd vă voi răspunde", a adăugat ministrul.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!