Toader despre dosarul OUG 13: Nu știu dacă nu cumva suspectează fapte penale de drept comun

Toader despre dosarul OUG 13: Nu știu dacă nu cumva suspectează fapte penale de drept comun

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că nu știe dacă nu cumva procurorii Parchetului General care instrumentează dosarul privind OUG 13 suspectează fapte penale de drept comun, dar se declară convins că aceștia nu vor încălca decizia CCR.

"E normal ca procurorul să dea o soluție în acel dosar, că el era la jumătatea drumului, era la jumătatea declarațiilor. (...) Dar o soluție de clasare, orice ar fi, tot trebuie dată. (...) O soluție trebuia dată, dar nu mai putea să continue pe circumstanțele adoptării ordonanței, pe împrejurări, pe legalitate, pe temeinicie și pe constituționalitate. Eu (...) am convingerea că, după acea decizie, procurorul, cât ar fi el de la Parchetul General, nu poate să încalce decizia Curții Constituționale. Sunt convins de faptul că nu va mai urmări, repet, oportunitate, legalitate, circumstanță, temeinicie sau constituționalitate. Nu am de unde să știu dacă nu cumva cumva ei suspectează fapte penale de drept comun, care îi revin în competență procurorului, vom vedea soluția", a declarat Toader, luni, la România Tv.

Fostul ministru al Justiției Florin Iordache a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), la finalul săptămânii trecute, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la OUG 13/2017, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Potrivit surselor citate, Florin Iordache a declarații, vineri, în calitate de martor.

Parchetul General anunța, pe 13 martie, că ancheta privind OUG 13 este în curs de desfășurare și privește săvârșirea mai multor infracțiuni, subliniind că procurorul 'are obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…