Toader, despre modificarea Codurilor penale:Unde sunt diferenţe între proiectul MJ şi cel al comisiei, ne susţinem părerea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat sâmbătă, la Sinaia, referindu-se la modificarea Codului penal (Cp) şi a Codului de procedură penală (Cpp), că ministerul îşi va susţine punctul de vedere, acolo unde sunt diferenţe dintre proiectul iniţial şi cel elaborat de comisia specială.

"Anul trecut, de la Ministerul Justiţiei au fost elaborate şi au plecat proiecte de lege pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, cele de admitere sau interpretative, în sensul transpunerii directivei privind confiscarea extinsă în Codul penal, privind prezumţia de nevinovăţie în Codul de procedură penală. (...) Am elaborat proiectele de lege, le-am supus Guvernului, Guvernul le-a aprobat şi am trimis proiectul de lege în Parlament. Parlamentul a conexat, să spunem, proiectele noastre (...) cu amendamentele aduse de dânşii, de către parlamentari. Acolo unde sunt diferenţe între proiectul comisiei speciale privind punerea în aplicare a deciziilor CCR şi proiectul de lege plecat de la Ministerul Justiţiei, prin Guvern, sigur că noi susţinem punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, adică proiectul de lege care a plecat de la noi", a afirmat Toader.

Ministrul Tudorel Toader participă, la Sinaia, la conferinţa internaţională organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente şi formarea naţiunii'. AGERPRES/(A - autori: Anamaria Toma, Oana Mălina Negrea, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut