Toader, despre mutarea procesului cu Lazăr la Bucureşti: Oare autorul plângerii nu cunoştea regulile de competenţă?

Toader, despre mutarea procesului cu Lazăr la Bucureşti: Oare autorul plângerii nu cunoştea regulile de competenţă?

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a comentat marţi într-o postare pe Facebook mutarea de la Alba Iulia la Bucureşti a procesului cu procurorul general, Augustin Lazăr, întrebând retoric dacă acesta ori nu cunoştea regulile de competenţă pentru instanţe, ori a vrut să tragă de timp.

"Instanţa de contencios administrativ a declinat competenţa soluţionării acţiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului către instanţa din Capitală. Oare autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile de competenţă sau pur şi simplu a vrut să mai tragă de timp?", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Marţi, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia necompetenţei teritoriale formulate de către Tudorel Toader în procesul cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi a dispus declinarea competenţei către Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia instanţei este fără cale de atac.

Ministerul Justiţiei şi Tudorel Toader au formulat o excepţie a necompetenţei teritoriale în procesul în care se judecă cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de suspendare a executării procedurii de revocare a sa din funcţie, demers declanşat de ministrul Justiţiei.

Pe 2 noiembrie, procurorul general a depus la instanţa din Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare.

Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

Augustin Lazăr a motivat că propunerea de revocare constituie un act administrativ unilateral cu caracter individual, care poate fi supus controlului instanţelor de contencios administrativ.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii formulate de ministrul Tudorel Toader privind revocarea lui Lazăr. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…