Toader, despre mutarea procesului cu Lazăr la Bucureşti: Oare autorul plângerii nu cunoştea regulile de competenţă?

Toader, despre mutarea procesului cu Lazăr la Bucureşti: Oare autorul plângerii nu cunoştea regulile de competenţă?

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a comentat marţi într-o postare pe Facebook mutarea de la Alba Iulia la Bucureşti a procesului cu procurorul general, Augustin Lazăr, întrebând retoric dacă acesta ori nu cunoştea regulile de competenţă pentru instanţe, ori a vrut să tragă de timp.

"Instanţa de contencios administrativ a declinat competenţa soluţionării acţiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului către instanţa din Capitală. Oare autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile de competenţă sau pur şi simplu a vrut să mai tragă de timp?", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Marţi, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia necompetenţei teritoriale formulate de către Tudorel Toader în procesul cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi a dispus declinarea competenţei către Curtea de Apel Bucureşti .

Decizia instanţei este fără cale de atac.

Ministerul Justiţiei şi Tudorel Toader au formulat o excepţie a necompetenţei teritoriale în procesul în care se judecă cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de suspendare a executării procedurii de revocare a sa din funcţie, demers declanşat de ministrul Justiţiei.

Pe 2 noiembrie, procurorul general a depus la instanţa din Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare.

Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

Augustin Lazăr a motivat că propunerea de revocare constituie un act administrativ unilateral cu caracter individual, care poate fi supus controlului instanţelor de contencios administrativ.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii formulate de ministrul Tudorel Toader privind revocarea lui Lazăr. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu