Toader despre o eventuală suspendare a preşedintelui: Nu este în competenţa mea, chiar nu mă consider un om politic

Toader despre o eventuală suspendare a preşedintelui: Nu este în competenţa mea, chiar nu mă consider un om politic

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat sâmbătă, la Sinaia, că nu este în competenţa lui să discute despre perspectiva unei suspendări a preşedintelui, ci a liderilor alianţei majoritate de la guvernare.

Întrebat dacă are cunoştinţă de vreo intenţie a Parlamentului privind suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care CCR dă ministrului Justiţiei câştig de cauză în speţa privind conflictul dintre puteri, Toader a răspuns că nu este de competenţa lui să abordeze acest subiect.

"Să aşteptăm să vedem ce decizie va pronunţa Curtea, va admite sau va respinge. Vedem considerentele. Dacă va admite, nu este în competenţa mea ca ministru să abordez măcar acest subiect. Este în competenţa liderilor alianţei majoritare de la guvernare. (...) În primul rând, eu sunt ministru independent, fac parte dintr-un Guvern politic, deci chiar nu mă consider un om politic. (...) Prin urmare, nu sunt om politic, sunt ministru independent într-un Guvern categoric susţinut politic. Nu ministrul discută despre perspectiva unei suspendări, dacă se va admite sesizarea", a spus ministrul.

Ministrul Tudorel Toader participă, la Sinaia, la conferinţa internaţională organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente şi formarea naţiunii'. AGERPRES/(A - autori: Anamaria Toma, Oana Mălina Negrea, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”