Toader îi răspunde lui Cristian Preda: Nu cred că îmi cere să încalc independenţa autorităţii judiciare

Toader îi răspunde lui Cristian Preda: Nu cred că îmi cere să încalc independenţa autorităţii judiciare

Procedura extrădării, în condiţiile legii, este de competenţa organelor judiciare, i-a răspuns joi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, europarlamentarului Cristian Preda, care i-a cerut să oprească procedura de extrădare a unui jurnalist turc de la publicaţia "Zaman România".

''Cristian Preda îmi cere să opresc procedura de extrădare a unui jurnalist turc! În condiţiile legii, procedura extrădării este de competenţa organelor judiciare. Autorul solicitării nu cunoaşte acest aspect elementar? PS: Nu cred că autorul solicitării îmi cere să încalc independenţa autorităţii judiciare. Nu cred că autorul solicitării are cunoştinţă de cazuri în care ministrul Justiţiei a stopat proceduri judiciare'', a scris ministrul pe Facebook.

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut miercuri Ministerului Justiţiei să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe care, susţine el, ''Erdogan îl vrea acasă în închisoare fiindcă îl acuză că e parte a reţelei lui Gulen''.

''Cer Ministerului Justiţiei să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe care Erdogan îl vrea acasă în închisoare fiindcă îl acuză că e parte a reţelei lui Gulen. De fapt, Demirkaye conduce redacţia bucureşteană a ziarului 'Zaman', care critică regimul Erdogan. Nimic mai onest. Autorităţile române sunt ţinute de angajamentele internaţionale pe care şi le-au luat să nu extrădeze cetăţeni către ţări unde drepturile omului sunt în pericol. Or, Turcia e acum o asemenea ţară. Dacă Guvernul Dăncilă face aşa ceva, se descalifică de tot în UE. Nu există stat-membru care să fi răspuns solicitărilor sultanului de la Istanbul. Post scriptum: le-am scris tuturor membrilor grupului socialist din PE să blocheze ceea ce tovarăşii lor de drum de la Bucureşti sunt pe cale să facă împotriva libertăţii presei'', a precizat, pe Facebook, Preda. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...