Toader: Nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor, dar şi a OUG pe legile Justiţiei

Toader: Nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor, dar şi a OUG pe legile Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dat luni pe Facebook un nou răspuns ''celor care nu vor să priceapă'', precizând că nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG pentru modificarea legilor Justiţiei.

"Răspuns pentru cei care nu vor să priceapă: Nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG fără de care soluţia legislativă ar fi intrat în vigoare în ziua următoare!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Tot luni, pe Facebook, ministrul a mai venit cu o serie de precizări. El a arătat că modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor Justiţiei nu au fost luate în discuţie de Comisia de la Veneţia. "Răspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă: Comisia de la Veneţia nu a luat în discuţie modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor Justiţiei. Un astfel de aviz ar urma să fie adoptat la plenara din decembrie 2018!", a spus Toader.

Totodată, el afirma că un membru titular al Comisiei de la Veneţia nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual, face parte. ''Un membru titular al Comisiei de la Veneţia nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual, face parte. În caz contrar, ar participa într-o dublă calitate!", susţinea Tudorel Toader pe Facebook.

La finalul fiecărei postări, acesta spunea: "PS - mesajul va fi şters peste o oră!". AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut