Toader: Proiectele de acte normative - aduse la avizare cu câteva ore înaintea şedinţelor de guvern pentru a se invoca întârzieri de la MJ

Toader: Proiectele de acte normative - aduse la avizare cu câteva ore înaintea şedinţelor de guvern pentru a se invoca întârzieri de la MJ

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că proiectele de acte normative erau aduse la avizare cu câteva ore înaintea şedinţelor de guvern pentru a se invoca întârzieri de la Ministerul Justiţiei şi uneori întârzierea era invocată chiar înainte de a fi trimise documentele la avizare.

"O simplă întrebare ! Recunoaşte cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ ? PS: Adevărat este şi faptul că uneori se 'întâmpla' exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare", a scris Tudorel Toader duminică seara pe contul său de Facebook.

Anterior, într-o postare de sâmbătă seara, Toader a precizat că Ministerul Justiţie nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative şi a punctat faptul că nu va mai rămâne "în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări" apărute. El a ţinut să le mulţumească colegilor săi din minister care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ să nu fie mai mult de trei zile.

Tudorel Toader, a postat joi, pe contul său de Facebook, demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, pe care a înaintat-o premierului Viorica Dăncilă şi a menţionat că îşi va exercita atribuţiile până la numirea unui nou titular al portofoliului.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. PSD l-a propus în locul acestuia pe deputatul Eugen Nicolicea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria