Toader spune că a primit protocoalele încheiate de Parchetul General cu SRI şi că desecretizarea se va face conform legii

Toader spune că a primit protocoalele încheiate de Parchetul General cu SRI şi că desecretizarea se va face conform legii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că a primit protocoalele încheiate de Ministerul Public cu SRI şi că desecretizarea lor se va face potrivit legii.

"Ştiţi din comunicatul Ministerului Public că le-am primit. Eu chiar am apreciat faptul că, după ce am cerut public, şi alţi reprezentanţi au cerut ceea ce eu cerusem şi că imediat directorul SRI a exprimat acordul, iar ieri după-amiază le-am primit de la procurorul general", a afirmat Toader, care a participat la prezentarea Raportului de activitate pe anul 2017 al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune.

Întrebat dacă urmează să desecretizeze aceste protocoale, Toader a spus: "Potrivit Legii 182, este o procedură legală, cine iniţiază, cum iniţiază şi care e nivelul actului normativ".

De asemenea, întrebat dacă a constatat nereguli, ministrul a precizat că nu poate menţiona acest lucru până nu se parcurge procedura de desecretizare. "Nu vă pot spune până nu parcurgem procedura legală de desecretizare", a declarat Toader. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...