Toader: Vineri deliberăm şi ajungem la o concluzie în cazul candidaturilor pentru şefia DNA

Toader: Vineri deliberăm şi ajungem la o concluzie în cazul candidaturilor pentru şefia DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că dosarele celor patru candidaţi pentru şefia DNA vor fi analizate în perioada următoare iar vineri se va ajunge la o concluzie cu privire la o eventuală nominalizare sau se va relua procedura.

"Direcţia de Resurse Umane (...) va verifica să vadă dacă fiecare dosar conţine toate piesele necesare. Mâine, membrii comisiei vor studia dosarele, vor analiza programele manageriale. Joi, începând cu ora 9,00, voi convoca membrii comisiei pentru interviu, evident, şi candidaţii. După care, vineri, deliberăm, ajungem la o concluzie, funcţie de care continuăm procedura", a precizat Toader, la sediul Ministerului Justiţiei.

El a adăugat că este foarte posibil ca unul dintre cei patru să fie desemnat candidat pentru şefia DNA, dar, în aceeaşi măsură, este foarte posibil ca niciunul să nu fie propus, în acest caz fiind reluată procedura.

Cei patru procurori care şi-au depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de procuror-şef al DNA sunt: Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. AGERPRES/(A - autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?