Toate aeronavele militare ale României exersează zborul la mică înalțime

Toate aeronavele militare ale României exersează zborul la mică înalțime

În perioada 01-04 noiembrie a.c., pe teritoriul național, Forțelor Aeriene Române desfășoară exercițiul Dacian Warhawk 22 în care sunt implicate toate aeronavele militare ale României, cu excepția MIG 21 Lancer.

Si aeronavele de luptă F-16 vor participa la exerciții

Concret, aeronave de tip F-16 Fighting Falcon, C-27 J Spartan, C-130 B Hercules, IAR 99 Șoim, IAK-52, IAR 316 B Alouette, IAR-330 LRM și IAR-330 Puma Socat vor executa zboruri la înălţimi mici (aproximativ 150-1.000 m faţă de sol).

Exercițiul este destinat antrenării în comun a personalului care exploatează aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române la sol și în zbor precum și a personalului care încadrează sistemul de comandă și control în scopul dezvoltării interoperabilității în cadrul misiunilor de apărare aeriană. Exercițiul se va desfășura după un scenariu ce evoluează de la simplu la complex și presupune consolidarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor specifice misiunilor de poliție aeriană, operațiilor aeriene defensive și ofensive.(...) Menţionăm că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare”, au anunțat Forțele Aeriene Române.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”