Toate biletele de tren pot fi cumpărate online. În timpul călătoriei se poate plăti cu cardul

Toate biletele de tren pot fi cumpărate online. În timpul călătoriei se poate plăti cu cardul

CRF Călători a intrat în era digitală. Biletele pot fi cumpărate online la toate cele peste 1.000 de trenuri ale operatorului național, până la momentul plecării din stație. Sistemul informatic „xSell” este disponibil din 15 noiembrie.

Biletele de tren pot fi achiziționate online FOTO Adevărul

Anterior, aplicația CFR Călători permitea emiterea de bilete online până la momentul plecării doar pentru 75% dintre garniturile de lung parcurs (InterRegio), 65% la garniturile RegioExpres și 32% pentru trenurile Regio, de scurt parcurs.

Compania CFR Călători a anunțat că a dotat personalul din trenuri cu terminale mobile pentru plata cu cardul și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare și accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren.

Acest fapt permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.

Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor", a anunțat CFR Călători.

Servire mai rapidă și mai facilă

Finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători. În plus, susțin reprezentanții companiei, asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare.

"Achiziţionarea biletelor online este posibilă de pe site-ul www.cfrcalatori.ro și prin aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” disponibilă în toate magazinele de aplicații: Google Play, Apple AppStore și Huawei AppGallery", arată CFR Călători.

Torodată, biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale:

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale: online de pe www.cfrcalatori.ro; din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”; de la automatele de vânzare bilete din gări; direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR Călători sau de la de la distribuitori autorizați (agenții de turism).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...