Toate indiciile arată că lansarea ofensivei Rusiei în Ucraina este „iminentă”

Toate indiciile arată că lansarea ofensivei Rusiei în Ucraina este „iminentă”

Toate sursele din Occident, Ucraina și Rusia indică faptul că Moscova se pregătește pentru un nou atac în Ucraina în mod iminent, a raportat un thinktank cu sediul în SUA, citat de Sky News .

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă că acest lucru susține propria evaluare potrivit căreia o ofensivă în lunile următoare este „cel mai probabil curs de acțiune”.

Ieri, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că nu există „niciun indiciu” că Rusia se pregătește să negocieze pacea – și ar putea face chiar contrariul.

El a precizat că Moscova ar putea mobiliza până la 200.000 de soldați și continuă să achiziționeze arme și muniții prin creșterea producției interne și prin parteneriate cu Iranul și Coreea de Nord.

Între timp, ISW notează că un șef militar ucrainean – Ivan Timoșko – „a declarat în legătură cu aceasta că forțele rusești își consolidează gruparea din Donbas ca parte a unei ofensive anticipate și a menționat că forțele rusești vor trebui să lanseze o ofensivă din cauza presiunii interne tot mai mari pentru victorie”.

Grupul de reflecție a declarat: „Declarațiile lui Stoltenberg și Timoșko susțin previziunile anterioare ale ISW conform cărora forțele rusești stabilesc condițiile pentru a lansa un efort ofensiv, probabil în regiunea Lugansk, în următoarele luni”.

„Bloggerii militari ruși au continuat, în plus, să indice faptul că spațiul informațional rusesc stabilește condițiile pentru și anticipează o ofensivă rusă.

„Bloggerii militari au amplificat o declarație făcută de un canal rusesc de pe Telegram, potrivit căreia ritmul și natura actuală a operațiunilor rusești indică faptul că forțele principale ale ofensivei anticipate și ale progresului promis nu au „intrat încă în luptă”.

„Această declarație sugerează că bloggerii militari ruși consideră că forțele rusești nu au activat încă elementele necesare pentru un efort ofensiv decisiv.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…