Toate persoanele reținute în dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest

Toate persoanele reținute în dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest

Cele nouă persoane reținute în dosarul de evaziune fiscală în care apare și ferma de porci de la Salcia vor fi eliberate din arestul Poliției Capitalei, după ce procurorii Parchetului General au decis să nu ceară în instanță mandate de arestare.

Față de opt dintre cei acuzați procurorii au luat măsura controlului judiciar, printre aceștia aflându-se și Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din Salcia, județul Teleorman, unde acționar majoritar a fost Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, Ilie Dragne a ieșit vineri după-amiaza din arestul Poliției Capitalei , la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore.

Joi, procurorii și polițiștii au efectuat percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locațiile unde au avut loc percheziții a fost și ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate percheziții în 80 de locații — sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

"Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010 — 2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra a 42 de imobile evaluate la 15.068.000 lei, precum și asupra unor conturi bancare în special cele aparținând societăților comerciale", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

În cadrul anchetei au fost audiate 60 de persoane având calitatea de suspect sau martor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia