Toate persoanele sechestrate în farmacia Germania au fost eliberate. Atacatorul, reţinut

Toate persoanele sechestrate în farmacia Germania au fost eliberate. Atacatorul, reţinut

Poliţia din Karlsruhe a anunţat vineri seara, târziu, încheierea operaţiunii pentru eliberarea persoanelor sechestrate într-o farmacie din centrul acestui oraş din sud-vestul Germaniei, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

FOTO Profimedia

Eliberarea a avut loc după ce forţele speciale au luat cu asalt clădirea, unde 11 persoane au fost ţinute captive timp de aproximativ cinci ore.

„Niciun ostatic nu a fost rănit fizic", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Dennis Krull.

Presupusul autor al luării de ostatici, un tânăr de 20 de ani, a fost reținut de poliție.

Încă se investighează dacă unul dintre ostatici ar putea fi complice al suspectului reţinut.

Poliţia refuzase iniţial, din raţiuni tactice, să ofere orice fel de informaţii cu privire la posibile cereri sau solicitări de răscumpărare, dar a dezvăluit ulterior că suspectul de 20 de ani, de naţionalitate germană, era deja cunoscut poliţiei.

Acuzat anterior de infracţiuni violente

Bărbatul fusese acuzat anterior de infracţiuni violente şi delicte legate de încălcarea proprietăţii.

Poliţia din Karlsruhe fusese anunţată pentru prima dată despre luarea de ostatici în urma unor apeluri de urgenţă primite în jurul orei locale 16:30 (1530 GMT).

La cinci ore de la acest moment, cu puţin timp înainte ca forţele speciale să ia cu asalt clădirea, martori oculari au declarat că au auzit două bubuituri puternice şi că poliţiştii au alergat în acel moment spre farmacie.

Poliţia stabilise cu mult timp înainte de asalt contactul în „interiorul farmaciei" situate în centrul oraşului Karlsruhe, pe una din străzile principale.

O zonă vastă în jurul farmaciei a fost închisă. Cei care au asistat la operațiune, din stradă, nu a fost în pericol, potrivit poliţiei, care a cerut oamenilor să evite zona şi să urmeze orice instrucţiuni emise de către serviciile de urgenţă.

„Sunt profund întristat de faptul că un astfel de act a avut loc în mijlocul nostru”, a declarat Mentrup, primarul oraşului Karlsruhe, care a mulţumit serviciilor de urgenţă pentru modul prompt cu care au acţionat şi şi-a exprimat speranţa ca ostaticii să se restabilească psihic cât mai curând posibil după această experienţă traumatizantă.

Târgul din Karlsruhe a anulat două evenimente care erau programate pentru vineri seara.

Două incidente, la câteva ore distanță unul de celălalt

Luarea de ostatici în Karlsruhe a avut loc la doar câteva ore după ce joi seara un atacator a deschis focul într-o sală de rugăciune a organizaţiei Martorii lui Iehova din Hamburg, făcând şapte morţi şi mai mulţi răniţi.

Amintim că, în decembrie anul trecut, autorul unei luări de ostatici care a avut locîntr-o galerie comercială din Dresda, oraș din estul Germaniei, a murit în timpul intervenţiei poliţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...