Toate stațiile de GPL din România, controlate de luni. În caz de nereguli, închiderea pe loc

Toate stațiile de GPL din România, controlate de luni. În caz de nereguli, închiderea pe loc

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că de luni încep controalele la toate stațiile GPL din România, fiind decisă închiderea pe loc a acestora, în caz de nereguli. Potrivit șefului Guvernului, 11 ar fi cu probleme doar în Sectorul 5.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

UPDATE Premierul României a venit cu un mesaj și pe pagina sa de Facebook în ceea ce privește vizita efectuată la Crevedia.

Am mers la Crevedia ca să mă asigur că toți oamenii afectați de explozie au unde să stea la noapte și că vor fi ajutați să își repare casele. Vom evalua pagubele și vom acorda un sprijin din fondul de rezervă al Guvernului. Vreau să fiu foarte clar: toți vinovații direcți sau morali pentru această tragedie vor plăti, indiferent cine sunt și ce funcții ocupă. Legea trebuie aplicată la virgulă! De mâine, toate stațiile GPL din țară vor fi verificate, iar cele care nu sunt conforme vor fi închise pe loc. Dacă este nevoie de modificări legislative le vom face rapid prin ordonanță de urgență”, arată premierul, în mesajul transmis pe Facebook.

---

Începând de mâine, în toată țară, toate stațiile de carburanți și GPL-uri vor intra într-un sistem de control. Mai mult, unde se vor găsi elemente și încălcări care ar duce la pierderi de vieți omenești sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activitățile pe loc”, a afirmat Marcel Ciolacu, șef al Guvernului care a mers la Crevedia, la locul celor trei explozii.

Dacă va fi nevoie, vom face modificări legislative în cursul săptămânii, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese și fără anumiți oameni să încerce să-și mențină afacerile chiar dacă sunt ilegale”, a completat sursa citată.

Șeful Guvernului a dat detalii și desre o convorbire purtată cu Cristian Popescu Piedone, edilul Sectorului 5. „Azi am avut o discuție cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul Primăriei și a controlat toate stațiile de GPL de pe raza Sectorului 5. Dânsul mi-a spus că sunt 11 astfel de activități, pe terenuri proprietate-privată. Niciuna nu are autorizație de construcție. În acest moment e normal ca la nivelul Guvernului să dispunem controale la toate aceste stații de GPL”, a conchis Marcel Ciolacu.

Bani din Fondul de Rezervă

Liderul de la Palatul Victoria a punctat faptul că urmează să fie dați bani din Fondul de Rezervă al Guvernului. „Urmează ca după evaluări și noi să lăum măsuri din Fondul de Rezervă al premierului. E o prioritate încă de ieri seară să salvăm vieți. Au fost transferate patru persoane. În primul rând, eu sunt fiul cuiva, fiecare suntem copiii cuiva, e un lucru normal. Ce e cel mai important și asta vă garantez și eu și ministrul de Interne și ministrul Justiției va respecta rigorile legii. Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui. Nu intră în atribuțiile mele de serviciu. Am vreo obligație? Ține în fișa postului de președinte de partid să iau legătura cu tatăl fiului care avea o stație GPL?”, a mai afirmat Ciolacu.

Patronul firmei de GPL unde au avut loc exploziile este fiul primarului din Caracal. Ion Doldurea, primarul din Caracal, are o avere de invidiat, cu numeroase apartamente, terenuri și obiecte de valoare în jur de 80.000 de lei, precum și economii pe măsură.

Ultima declarație de avere a lui Ion Doldurea , tatăl patronului care deține firma unde au avut loc exploziile din Crevedia, arată că unii primari pot agonisi venituri însemnate.

Șase terenuri intravilane în Caracal și unul agricol are Doldurea și soția sa. Două case de locuit mai deține edilul și nu mai puțin de 11 apartamente mai sunt pe numele primarului din Caracal.

Obiecte de artă de 80.000 de euro

În plus, mai figurează două spații comerciale, iar obiectele de artă din posesia acestuia sunt estimate la 80.000 de lei. Primarul a înstrăinat în martie 2023 un spațiu comercial, pentru care a primit 120.000 de euro.

Și la capitolul economii, primarul stă bine. Cel mai mare depozit este cel de 620.000 de euro, urmat de un depozit de 10.029 lire sterline și unul de 10.000 de dolari.

Ion Doldurea are „acţiuni sau părţi sociale în societăţi comerciale” la SC ROMBULGAZ SA CARACAL, activitate suspendată din decembrie 2015, potrivit mențiunii acestuia, valoarea acestora ridicându-se la 499.640 de lei

Anul trecut a primit ca indemnizație de primar 118.632 de lei, în timp ce din chirii a primit 273.000 de lei. Nu în ultimul rând, venitul din pensii se ridică la 64.000 de lei în 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat