Toboşarul Cetăţii Medievale Sighişoara şi-a reluat activitatea după absenţa provocată de pandemie

Toboşarul Cetăţii Medievale Sighişoara şi-a reluat activitatea după absenţa provocată de pandemie

Toboşarul Cetăţii Medievale din Sighişoara, Dorin Stanciu, care în viaţa de zi cu zi este profesor de arte vizuale, şi-a reluat activitatea de întâmpinare a turiştilor, după ce a fost nevoit să renunţe la acest hobby pe fondul pandemiei de coronavirus.

"Am 45 de ani şi ce trăim acum este ceva de necrezut, este ceva ce mă depăşeşte, la fel ca pe noi toţi. Dar prin credinţă în Dumnezeu orice pandemie şi orice boală trece. Pe mine m-a depăşit situaţia în care trăim dar cred în pozitivism şi tot timpul voi repeta: credeţi în Dumnezeu! Mesajul toboşarului este: spuneţi o rugăciune, spuneţi-o cum vreţi voi, dar spuneţi! Nu este multă lume în Cetatea Medievală, că e firesc, sunt peste 100 de turişti pe zi, români, care promovează foarte frumos România. În general sunt familii, sunt cu copii, sunt cu măşti, sunt foarte atenţi. Aşa ne ajutăm turismul românesc. Eu le spun, căutaţi-vă ţara, căutaţi locurile frumoase, mai ales Sighişoara care este o bijuterie, dar şi toate oraşele de aici, căutaţi Transilvania şi toate cetăţile de aici. Se poate să ieşim din criză, putem face şi turism, cu grijă, cu distanţare socială. Din luna martie mi-am suspendat activitatea, ca urmare a stării de urgenţă, am revenit acum, la începutul lunii iulie. Văd familii cu copii care vizitează colecţia de arme, Muzeul de Istorie şi clădirile Sighişoarei. Sunt peste 100 de turişti pe zi, sâmbăta şi duminica cam 150 sau mai mulţi. În mod normal, în luna iulie, erau peste 1.500 de turişti pe zi", a declarat, pentru AGERPRES, Dorin Stanciu.

Rolul toboşarului este acela de a întâmpina turiştii, de a promova Cetatea Medievală şi de a-i încânta pe vizitatori cu legende frumoase şi cuvinte hazlii. La revenirea în activitate, toboşarul Dorin Stanciu este însoţit de un halebardier şi de domniţe. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență