Tokes a rămas FĂRĂ Steaua României. Firea și Crețu, NU. TROMPETA, decorată de Constantinescu la propunerea lui Isărescu!

Tokes a rămas FĂRĂ Steaua României. Firea și Crețu, NU. TROMPETA, decorată de Constantinescu la propunerea lui Isărescu!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că Laszlo Tokes rămâne fără decorația Steaua României prin respingerea recursului formulat de europarlamentarul Laszlo Tokes împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti care a stabilit că retragerea decoraţiei "Steaua României" a fost legală.

„Decizia de azi a Înaltei Curți: „DECIZIA Nr.511/25.02.2016. Respinge recursul declarat de Tokes Laszlo împotriva Sentinţei nr.1973 din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 februarie 2016”.

Și Corina Crețu și Gabriela Firea au primit Ordinul Steaua României.

Insanitatea mediului politic autohton a făcut ca astfel de personaje să ajungă în poziții politice de reprezentare a poporului român. 

Despre Corina Crețu, Pacepa scria că ar fi o rândunică, lastoșca pe rusește, băgată în paturile celor care erau ținte pentru ruși, manevrată din spate de cârpa kaghebistă Ion Iliescu, mentorul ei de la care a înghițit totul, în opinia lui Pacepa, el însuși agent KGB la bază, deci specialist pe domeniu. „Există totuși informații despre Corina Crețu, cealaltă parte implicată în aceasta relație, care sugerează că a fost turnată în matrița KGB-ului“, scria Pacepa în presa americană pe marginea scandalului care a maculat imaginea celebrului general american.

„Corina și-a construit cariera cocoțându-se pe umerii bărbaților prin patul cărora a trecut, dotată cu o privire ușor sașie și asimetrică, dar impertinentă, cu care parcă te deschidea la prohap“.“ – afirma fostul consilier prezidențial Eugen Mihăiescu, cel care de altfel a cunoscut-o ca nimeni altul, încă de la debutul acesteia la Cotroceni, unde a știu să pătrundă „păstrând un aer inocent, care a reușit să o păcălească până și pe suspicioasă doamna Nina, soția lui Ilici, care a primit-o pe Corina în casă și a luat-o sub aripa ei oblăduitoare.“

Despre Firea am doar un cuvânt: mahalagioaică.

În 2013 am adresat președinției solicitarea de ne pune la dispozitie documentele care au stat la baza acordarii Ordinului Steaua României în rang de cavaler, respectiv ofițer, duduilor Corina Crețu și Gabriela Vrânceanu Firea, personaje de moralitate îndoielnică.
Președinția României ne-a răspuns solicitării prin purtătorul de cuvânt de atunci, Bogdan Oprea: „vă transmitem că decorarea doamnelor Corina Crețu și Gabriela Vrânceanu Firea a fost făcută, în conformitate cu legislația în vigoare, la propunerea președinților în funcție la momentele respective. Decretele de decorare se regăsesc în Monitorul Oficial, deci sunt publice în conformitate cu Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.“

Emil Constantinescu i-a conferit lui Firea în decembrie 2000 Ordinul național Steaua României în grad de Ofițer la propunerea lui Isărescu, pe atunci premier, conform Decretului nr. 550 din 01/12/2000, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 672 din 18/12/2000 privind acordarea unor decorații naționale unor persoane. În temeiul art. 94 lit. a) și al art. 99 alin. (1) din Constituția României, precum și al art. 4 alin. (1), al art. 6 lit. A pct. II și III și al art. 11 alin. (1) pct. I din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, la propunerea primului-ministru“.

În ce o privește pe Corina Crețu, ea a ajuns cavalerița lui Ilici conform Decretului nr. 959 din 28/11/2002, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 865 din 29/11/2002. Aici se afirmă că Ordinul se acordă „în temeiul prevederilor art. 94 lit. a) și ale art. 99 din Constituția României, precum și ale art. 4 alin. (1), ale art. 6 lit. A, ale art. 8 și 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României,  pentru competența, loialitatea și profesionalismul dovedite în promovarea și afirmarea intereselor țării“.

Conform Legii nr. 29 din 31/03/2000, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 146 din 07/04/2000, privind sistemul național de decorații al României, se arată la Art. 3. - (1) „Decorațiile sunt conferite cetățenilor români pentru serviciile excepționale aduse statului și poporului român, pentru acte de eroism săvârșite în serviciul militar și pentru merite deosebite în activitate“.

Se mai spune la Art. 14. - (1) „Propunerile pentru decorare cu ordine naționale trebuie să fie temeinic motivate, iar esența acestor motivații se va înscrie în brevetele care însoțesc însemnele.“ Și la Art. 43. – „Cavalerii ordinelor naționale care poartă vizibil însemnele ordinului primesc salutul sau onorul militar cuvenit.“ De asemenea se mai precizează la Art. 44. – „Cavalerii ordinelor sunt asimilați gradelor militare și beneficiază de onoruri militare“.

Așadar cele două  reprezintă ofițeri virtuoși, sunt cavaleri și sunt asimilați cadrelor militare ale României. Corina Crețu și Vrânceanu Firea, ca și Tokes au săvârșit „fapte de eroism și au adus servicii excepționale statului și poporului român“?!!!!

Și ia, pe cele două când le vedeți să le salutați cu salutul militar că sunt asimilate gradelor militare.  Alexandru Panait/Curentul


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro