Tolo mai BATE UN PIROI în liniștea Gabrielei Firea!

Tolo mai BATE UN PIROI în liniștea Gabrielei Firea!

”Se încearcă denigrarea medicilor, managerilor și spitalelor de stat și știm bine care sunt interesele”. ”De a opri cursul dezvoltării României, de a întoarce România înapoi sub dominaţie străină”. ”Până acum erau ascunse, se lucra printr-un lobby subtil, dar acum sunt deja pe față”. ”Aceste grupuri au scopul de a provoca dezordine şi distrugerea instituţiilor. Acţiunile lor sînt dirijate şi organizate împotriva patriei noastre”. ”Nu așa se face dezvoltare în această țară, ținând partea doar companiilor străine sau ținând parte doar lobby-ului privat”. ”Este de datoria noastră să acționăm împotriva celora care își vînd țara pentru un pumn de dolari sau de alte valute”. ”Se lucrează în defavoarea românilor”. ”Sînt acţiunile grupurilor antinaţionale”. Frazele îngroșate sînt din 2016, cele cu litere normale, din 1989.

Primele îi aparțin primarului general ales democratic al Bucureștiului, celelalte au fost rostite de președintele Republicii Socialiste România, în amenințătorul său discurs televizat din 20 decembrie 1989, cînd a revenit din Iran. Sau invers, că nu mai poți deosebi frazele și asta te tulbură!

Au trecut 27 de ani și ideile acelea sînt încă aici, înfipte adînc în noi. Așa se termină ultima investigație publicată de Cătălin Tolontan pe  Tolo.ro . Investigație pe care o puteți citi mai jos.

Dat afară joi, pe furiș, șeful incompatibil al spitalelor Primăriei a lăsat suficiente urme.

Amic și coleg de absențe la ”Titu Maiorescu” cu Secureanu, Eduard Armeanu a condus Spitalul Județean de Urgență Ilfov folosind rețete similare.

După ce au ales, la întîmplare, cîteva achiziții încheiate de Armeanu, inspectorii s-au luat cu mîinile de cap.
Și au trimis la DNA contractele, printre care și unele în care Armeanu dă bani unor firme de IT fără să poată demonstra ce au prestat!

Ajuns în Primărie, Eduard Armeanu și-a adus și contractele cu aceste pile!

Firmele controlate de Mircea Oprescu, de Mihai Mesner și de Alexandru Grumaz au contracte uriașe cu ambele spitale.
Corpul de Control arată încă și altceva: acești oameni nu au capacitatea de a guverna spitalele! 

Numele lui Eduard Armeanu este rostit pentru prima oară de Florin Secureanu.

Luni, 28 noiembrie 2016, cînd vede investigația din Gazeta Sporturilor, managerul de la ”Malaxa” își sună cîțiva amici.

El suspectează că în spatele articolului este Gabriela Firea, ”care a fost colegă la Intact cu ăștia de la ziar”.

”Dar nu-i nimic”, spune Secureanu, ”totul se va întoarce împotriva lui Firea pentru că am înregistrată o discuție cu Armeanu, omul ei de încredere”. 

Care-i povestea lui Armeanu?

”Cînd am auzit cum urlă Secureanu în înregistrările din Malaxa am zis că ăștia doi, Armeanu și Secureanu, sînt frați. Și noi pățim aceleași lucruri”, povestește un angajat din Administrația Spitalelor, unde Eduard Armeanu a fost numit director.

Dar angajații nu vorbesc inițial și Secureanu este cel care îl scoate de urechi din joben pe Armeanu.

Un singur nume rostește Secureanu și ghemul începe să se deșire!

Nici măcar nu l-a rostit procurorilor, ci unor prieteni.

Dar cum totul e putred la Armeanu, de la angajarea în Primărie și pînă la trecutul său recent ca manager, el dispare imediat!

Chiar joi, în ziua în care Gazeta îi publică statutul de incompatibil, Armeanu e retras pe furiș de Gabi Firea, așa cum au șters numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu de la Viena.

De ce pe furiș?

Pentru că Primăria nu răspunde cîteva zile la întrebările echipei și confirmă plecarea lui Armeanu abia după ce ea este publicată în ziar!

PRIMĂRIA CERE FIRMEI LUI ARMEANU SĂ-L DETAȘEZE PE ARMEANU!

Angajarea lui Armeanu este genul de aparent-nimic care trădează complicități.

Aveau nevoie de o formă legală.

Și au făcut așa – în iulie 2016, Armeanu scrie, către Primărie, o cerere de detașare de la propria firmă MEDFAM Team SRL.

Iar cei de la ”Personal” din Primărie trimit o hîrtie către compania deținută de Armeanu să o întrebe dacă este de acord cu detașarea lui Armeanu!

Schema asta arată pînă unde se poate dilua legea.

DE CE ASCUNDE GABRIELA FIREA DOCUMENTUL AVANSĂRII LUI ARMEANU CA DIRECTOR GENERAL?
Normal că MEDFAM Team SRL este de acord, așa că Primăria îl angajează pe Armeanu.

Numai că MEDFAM Team SRL este exact motivul pentru care întîi ANI și apoi Curtea de Apel și Înalta Curte l-au declarat incompatibil pe Eduard Armeanu.

Acest om este numit de două ori, fără concurs, că era detașat, întîi director administrativ și apoi director general interimar al celor 19 spitale care aparțin de Primăria Capitalei.

Deși Gazeta i-a solicitat documentul de la jumătatea săptămînii trecute, Primăria întîrzie să facă public actul oficial prin care Gabriela Firea l-a numit pe Eduard Armeanu director general interimar.

Orice apropiere de Armeanu este considerată toxică.

Nu e nici un mister de ce!

AUTORITĂȚILE AU ȘTIUT
Eduard Armeanu nu este doar Omul-Punte către Florin Secureanu.

Nu este doar colegul de partid și de organizație județeană Ilfov cu Gabriela Firea.

Armeanu este și autorul unei gestiuni asemănătoare cu a lui Secureanu atît la Spitalul Ilfov, unde a stat 6 ani, cît și în cele 6 luni cît a fost director în Primăria Bucureștiului.

364.000de locuitori ai județului Ilfov sînt deserviți de Spitalul Județean de Urgență Ilfov, plasat pe bulevardul Basarabia din București

Zeci de firme care iau bani din buget sînt comune la spitalele ”Malaxa” și ”Ilfov”.

Și, mai departe, firmele apar în cele 19 spitale ale Primăriei și în multe alte spitale din Capitală și din țară!

Armeanu este proba că Secureanu nu e o extravaganță cinică. Ei fac parte din același sistem care conduce spitalele din București.

Autoritățile au știut, însă n-au făcut conexiunile.

Iar DNA are partea sa de responsabilitate.

DNA A PASAT DOSARUL ARMEANU ÎN 2012-2014!

În 2012, mai mulți angajați de la Spitalul Județean de Urgență Ilfov fac o plîngere la DNA sesizînd achizițiile suspecte ale managerului Eduard Armeanu.

Ei reclamă:

Caiete de sarcini concepute de companii și strecurate pe sub mînă la spital.
Firme care iau bani, dar nu prestează.
Avansuri preferențiale.
Pe scurt, ca la ”Malaxa”!

DNA ține dosarul doi ani, audiază ceva martori și nu-l consideră de competența sa.

În 2014 îl trimite la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2.

Unde fie a murit de moarte bună, fie stă și acum cu o batistă în gură și bate cu pumnii în fișet ca să iasă și să povestească despre Eduard Armeanu.

Disperați, angajații spitalului se duc la ProTV și Paula Herlo difuzează două episoade de investigație despre Eduard Armeanu.

Neinteresant pentru procurori.

Aici apare o coincidență de zile mari.

DNA A DECLINAT ȘI DOSARUL HEXI PHARMA TOT ÎN 2012!
Tot în 2012, la DNA deschide ușa o plîngere care conține licitații trucate pe dezinfectanți, unde apare și numele Hexi Pharma.

DNA îl declină tot la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2!

Parchetul îl clasează în 2014.

Cu tot respectul pentru Daniel Morar, șeful de atunci al anticorupției, tocmai asistăm la al doilea dosar de sănătate pasat de DNA și care, după patru ani, se retrezește la viață în zgomotul furiei publice!

Iar în acești patru ani pacientul tremură în pijamale în fața unor rețele din ce în ce mai puternice, mai bogate și mai influente.

CORPUL DE CONTROL A GĂSIT ÎN CINCI ZILE CE N-AU GĂSIT PROCURORII ÎN CINCI ANI
Ce n-au descoperit DNA și Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2 găsește Corpul de Control al Ministerului Sănătății.

Timp de cinci zile, între 19 și 23 septembrie 2016, Corpul de control al lui Vlad Voiculescu se deplasează la Spitalul Județean de Urgență Ilfov.

Inspectorii analizează ultimii doi ani, dintre care unul singur îi aparține lui Eduard Armeanu, care în decembrie 2015 pleacă pentru că justiția îl declară incompatibil.

Un an de radiografie a faptelor e însă suficient în ceea ce-l privește pe Eduard Armeanu.

După ce cei din Corpul de Control pun datele cap la cap, lucru care le ia cam o lună, ei predau concluziile ministrului.

Vlad Voiculescu le primește și le trimite repede, la începutul lui decembrie 2016, către DNA.

AMBII DAU CONTRACTE PRIETENELOR

Dacă din cele 74 de pagini ale Raportului ștergi numele Armeanu și-l pui pe cel al lui Secureanu, poți jura că faptele au loc la ”Malaxa”.

Pentru că unele dintre ele sînt identice!

130.000de lei a plătit Secureanu ”nepoatei” sale din banii spitalului pentru consultanță de management

807.000de lei a plătit Armeanu prietenei sale pentru asistență juridică

Florin Secureanu îi dă ”nepoatei” sale Mirela Toma un contract de consultanță de management pe firma Griffon Management.

Eduard Armeanu îi dă ”prietenei” sale Florentina Jejeran un contract pentru asistență juridică cu 5.000 de euro pe lună.

Corpul de Control constată că, prin contract, avocata ”trebuia să îndeplinească anumite clauze, dar, de fapt, Spitalul Județean Ilfov a făcut plăți fără temei legal”.

Iar Gazeta Sporturilor a descoperit că, odată ajuns la Primărie, Armeanu aduce și contractul de 5.300 de euro al Florentinei Jejeran.

”Vineri seară, el căuta disperat actul, dar n-a mai fost lăsat să intre în Primărie”, spune cineva din administrația Bucureștiului.

Corpul de control a găsit toate sumele plătite pilei managerului. Ele se ridică la 180.000 de euro.

Citește continuarea pe  Tolo.ro .



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro