Tolo.ro: Guvernul ascunde proporțiile epidemiei de pestă porcină. Amănunte INCENDIARE

Tolo.ro: Guvernul ascunde proporțiile epidemiei de pestă porcină. Amănunte INCENDIARE

Guvernul Dăncilă ascunde faptul că epidemia de pestă porcină a cuprins o parte mai mare de țară decât cea comunicată oficial, arată o investigație publicată de  Tolo.ro pe baza unor documente și mărturii interne din Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Oamenii din interiorul ANSVSA sunt revoltați pentru că, dacă șefii numiți politic luau măsuri, nu s-ar fi ajuns aici, scrie Tolo.ro, arătând că vinovații ar fi demnitari incompetenți și orgolioși, cu prieteni care se ocupă de import. Șeful ANSVSA, Geronimo Brănescu, numit în funcție de PSD, ar fi cel care a gestionat defectuos situația.

Investigația arată că încă de acum un an, din vara lui 2017, a existat un focar de pestă porcină la Satu Mare și altul la Ceatalchioi în Tulcea, despre care angajații ANSVSA au țtiu, dar Geronimo Brănescu n-a luat deciziile cerute de Reglamentul Comisiei Europene și propuse de colegii săi.

”E foarte târziu și epidemia e mai mare decât se recunoaște. Sunt nu 60.000, ci peste 100.000 de animale afectate”, spun specialiștii instituției, care au vor sub anonimat pentru Tolo.ro.

O hartă care nu a fost făcută publică de autorități se vede cum crește numărul județelor ”roșii”, cu focare de pestă.

Oamenii din interiorul ANSVSA arată că încă din vara lui 2017, când a apărut primul focar în Satu Mare, șeful instituției trebuia să emită un ordin de suspendare a tuturor târgurilor de animale din țară. Investigația arată că Geronimo Brănescu nu a făcut-o, încercând însă să arunce vina pe Consiliile Județene.

Documente din interior:

Citește toată investigația pe  Tolo.ro .






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…