Tolo.ro: Guvernul ascunde proporțiile epidemiei de pestă porcină. Amănunte INCENDIARE

Tolo.ro: Guvernul ascunde proporțiile epidemiei de pestă porcină. Amănunte INCENDIARE

Guvernul Dăncilă ascunde faptul că epidemia de pestă porcină a cuprins o parte mai mare de țară decât cea comunicată oficial, arată o investigație publicată de  Tolo.ro pe baza unor documente și mărturii interne din Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Oamenii din interiorul ANSVSA sunt revoltați pentru că, dacă șefii numiți politic luau măsuri, nu s-ar fi ajuns aici, scrie Tolo.ro, arătând că vinovații ar fi demnitari incompetenți și orgolioși, cu prieteni care se ocupă de import. Șeful ANSVSA, Geronimo Brănescu, numit în funcție de PSD, ar fi cel care a gestionat defectuos situația.

Investigația arată că încă de acum un an, din vara lui 2017, a existat un focar de pestă porcină la Satu Mare și altul la Ceatalchioi în Tulcea, despre care angajații ANSVSA au țtiu, dar Geronimo Brănescu n-a luat deciziile cerute de Reglamentul Comisiei Europene și propuse de colegii săi.

”E foarte târziu și epidemia e mai mare decât se recunoaște. Sunt nu 60.000, ci peste 100.000 de animale afectate”, spun specialiștii instituției, care au vor sub anonimat pentru Tolo.ro.

O hartă care nu a fost făcută publică de autorități se vede cum crește numărul județelor ”roșii”, cu focare de pestă.

Oamenii din interiorul ANSVSA arată că încă din vara lui 2017, când a apărut primul focar în Satu Mare, șeful instituției trebuia să emită un ordin de suspendare a tuturor târgurilor de animale din țară. Investigația arată că Geronimo Brănescu nu a făcut-o, încercând însă să arunce vina pe Consiliile Județene.

Documente din interior:

Citește toată investigația pe  Tolo.ro .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!