Tom Hanks, marele „câştigător” la premiile Zmeura de Aur. Cea mai neinspirată interpretare a anului

Tom Hanks, marele „câştigător” la premiile Zmeura de Aur. Cea mai neinspirată interpretare a anului

Premiat de două ori la Oscaruri, actorul Tom Hanks şi-a adăugat la colecţia de distincţii și două premii mult mai puţin dorite, sâmbătă, la Zmeura de Aur (Razzie Awards), potrivit AFP, citată de Agerpres.

Tom Hanks FOTO AFP

La Zmeura de Aur - care parodiază ceremoniile hollywoodiene şi „recompensează" cele mai neinspirate filme şi interpretări ale anului - organizatorii, au considerat că Tom Hanks a avut cea mai neinspirată interpretare a anului într-un rol secundar în filmul biografic "Elvis", în care l-a întruchipat pe managerul lui Elvis Presley.

Deși filmul s-a bucurat de mare succes în rândul criticilor, având opt nominalizări la Oscaruri - inclusiv la categoria dedicată celui mai bun actor, pentru Austin Butler, care l-a interpretat pe „Regele rock'n'roll", interpretarea lui Tom Hanks nu a avut parte, din păcate, de aceeaşi primire.

Criticii au fost dezamăgiți de inyerpretarea vedetei, al cărei aspect fizic a fost modificat cu proteză - considerată prea vizibilă - pentru a-l întruchipa pe colonelul Tom Parker.

Organizatorii premiilor Zmeura de Aur, trofeele anti-Oscar, au acordat, de asemenea, premiul "cel mai neinspirat cuplu de pe ecran'' lui Tom Hanks şi „feţei lui încărcate cu latex (şi accentului său ridicol)".

Tom Hanks a evitat totuși să bifeze și premiul la categoria „cel mai prost actor'', la care fusese de asemenea nominalizat . Interpretarea sa din remake-ul Disney „Pinocchio", în care a jucat rolul lui Gepetto, a fost considerată mai puţin neinspirată în comparaţie cu cea din „Morbius" a lui Jared Leto, un obişnuit al premiilor Zmeura de Aur.

Ce producție a luat Zmeura de Aur pentru „Cel mai prost film al anului”

„Cel mai prost film" al anului a dost desemnat "Blonde", pelicula biografică despre Marilyn Monroe.

Golden Raspberry Awards, numele oficial al premiilor Zmeura de Aur, denumite şi Razzies, au fost inventate într-un bar din Los Angeles în anul 1981 de foşti studenţi în arte cinematografice şi de profesionişti din industria de la Hollywood. Aceste premii sunt decernate, de obicei, cu o zi înainte de ceremonia Oscarurilor.

Anul acesta, organizatorii, care satirizează celebrele distincţii hollywoodiene, au dat dovadă de auto-parodiere, acordându-şi un premiu pentru nominalizarea unei actriţe trecută recent de copilărie. Ei au anulat luna trecută nominalizarea lui Ryan Kiera Armstrong pentru rolul , din „Firestarter", pe care l-a interpretat la vârsta de 12 ani.

Premiul acordat lui Bruce Willis, retras

Organizatorii premiilor Zmeura de Aur nu sunt la primul pas greşit.

În 2022, au creat o categorie dedicată exclusiv interpretărilor considerate dezamăgitoare ale lui Bruce Willis. Organizatorii au retras premiul după ce familia actorului a anunţat că acesta suferă de o tulburare cognitivă, fiind diagnosticat ulterior ca o formă de demenţă incurabilă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?