Tomac: Bucureştenii trebuie să ştie, nu vom avea candidaţi comuni la sectoare

Tomac: Bucureştenii trebuie să ştie, nu vom avea candidaţi comuni la sectoare

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă că, la nivelul Capitalei, PNL-USR-PMP nu vor avea candidaţi comuni la sectoare şi "nu vor exista liste comune împotriva PSD" pentru alegerile locale.

"Este prea multă ipocrizie în jurul alegerilor la primăria Bucureşti. Mai întâi au venit insinuările, apoi acuzaţiile, acum suntem în faza căutării unor vinovaţi pentru eşecul ce se prefigurează. Bucureştenii trebuie să ştie însă adevărul. (...) Dacă pentru candidatul comun la Primăria Capitalei calculele politice au făcut ca toţi să cedeze şi să anunţe susţinerea pentru Nicuşor Dan, pentru celelalte proiecte comune - primari de sector, Consiliu General şi consiliile de sectoare - nu s-a mai întâmplat absolut nimic. Ura politică împotriva PSD s-a mutat în curtea celor două partide - USR şi PNL. Aici s-a ajuns la o politizare pătimaşă care nu mai are nimic în comun cu interesul general al Bucureştiului. Dintr-o dată, eliminarea PSD nu mai trebuie privită ca o prioritate, ci ne legăm cu lanţurile de nişte linii roşii inventate, valabile doar în Bucureşti. În ţară este permisă orice derogare, dar în capitală negocierile nu-şi au rostul, pentru că nu ne permit principiile", afirmă Tomac, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El susţine, faţă de cele arătate, că PMP este dispus în continuare să vină cu "soluţii politice" şi nu cu "acuzaţii", întrucât politica se face prin "compromis şi negociere", dar adaugă că, din păcate, cele trei formaţiuni de dreapta nu vor avea candidaţi comuni la sectoare, întrucât în USR există decidenţi care "îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD".

"Las la o parte atacurile la adresa PMP, avem noi păcatele noastre, dar trebuie să înţelegem că politica se face prin compromis şi negociere dacă vrem să schimbăm ceva în mod fundamental. Noi suntem dispuşi oricând să venim cu soluţii politice, nu cu acuzaţii, chiar dacă avem în PMP câteva voci care pot începe oricând o astfel de campanie. Iar dacă nu am făcut-o până acum, este pentru că noi chiar am crezut că există şanse să avem un front comun în Bucureşti. Astăzi, bucureştenii trebuie să ştie că, din păcate, nu vom avea candidaţi comuni la sectoare, nu vor exista liste comune împotriva PSD. Iar asta se întâmplă pentru că în USR unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD şi nu vor accepta un Consiliu General ales de el alături de care să-şi facă campanie", afirmă Tomac.

Liderul PMP punctează că, până la această oră, "nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidaţi şi liste comune împotriva PSD", deşi preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, "i-a împărtăşit propunerea de a avea candidaţi comuni PNL-USR-PMP la sectoare".

"Din păcate, este tot mai clar că acest lucru nu se va întâmpla, iar în această situaţie ştim bine ce urmează. O campanie sub semnul pandemiei, în care primarii în funcţie îşi vor face propagandă pe bani publici pentru a comunica cât de mult le pasă de sănătatea cetăţenilor. Iar noi, ceilalţi, ne vom continua păruiala publică şi căutarea vinovatului pentru eşecul răsunător ce deja se anunţă! PMP, în aceste condiţii, va face ce trebuie şi vai de soarta celor care ne-au subestimat! Vin vremuri foarte interesante, aşa că luptăm toţi pentru Bucureşti!", conchide Tomac. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Foarte interesante amănunte...

5 Document secret rusesc obținut de Washington Post