Tony Blair recunoaşte că responsabilitatea imensă a funcţiei de premier l-a făcut să se simtă nemulţumit

Tony Blair recunoaşte că responsabilitatea imensă a funcţiei de premier l-a făcut să se simtă nemulţumit

Fostul premier britanic Tony Blair a afirmat că perioada 1997-2007, în care a îndeplinit această funcţie, nu a fost una fericită pentru el, recunoscând că responsabilitatea ''imensă'' l-a făcut să se simtă nemulţumit, transmite dpa.

''În fiecare zi iei decizii şi în fiecare zi eşti urmărit atent, la fel şi familia ta. Aşadar nu ştiu dacă m-am bucurat (de funcţia de prim-ministru, n.red.). Paradoxul este acela că începi ca cel mai popular şi cel mai puţin capabil şi închei ca cel mai puţin popular şi cel mai capabil'', a declarat fostul lider laburist într-o emisiune a postului BBC consacrată evoluţiei rolului de prim-ministru al Regatului Unit în ultimii 300 de ani.

Gradul de popularitate a lui Blair era extrem de ridicat atunci când şi-a preluat primul mandat de şef al guvernului de la Londra, în 1997.

Însă, după decizia intrării forţelor armate britanice în războaiele din Afganistan şi Irak, Tony Blair a pierdut încrederea electoratului şi ulterior a renunţat la funcţie, premier devenind colegul său de partid Gordon Brown. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante