Top 3 cele mai bune diete pentru sănătatea inimii, potrivit experților americani

Top 3 cele mai bune diete pentru sănătatea inimii, potrivit experților americani

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile de inimă reprezintă prima cauză a deceselor, pe plan mondial. Există însă modalități de a reduce riscul, semnificativ. Alături de exercițiile fizice regulate, o dietă sănătoasă reprezintă este o modalitate cheie de a ține bolile de inimă la distanță.

Cele mai bune diete pentru sănătatea inimii FOTO Pixabay

Experții în nutriție au realizat un top al celor mai populare diete popular, ce are la bază cercetări în domeniu ale Asociației Americane a Inimii (AHA), notează CNN .

3. Dieta mediteraneană

Pe locul trei se clasează dieta mediteraneană. Aceasta și-a dovedit meritele, în ceea ce privește sănătatea inimii, în proporție de 89%, ținând cont de recomandările dietetice ale AHA. Un bonus al acestei diete este recomandarea unui pahar mic de vin roșu, în fiecare zi, precum și faptul că nu limitează sarea, a spus autorul principal al studiului, Christopher Gardner, profesor de cercetare în medicină la Centrul de Cercetare Prevenție Stanford din California.

Cercetările au legat dieta mediteraneană de riscul redus de diabet, colesterol ridicat, demență, pierderea memoriei, depresie și cancer de sân, precum și pierderea în greutate, oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă.

2. Dieta pescatariană

Dieta pescatariană, care permite produse lactate, ouă, pește și alte fructe de mare, dar fără alt tip de carne, a fost aliniată în proporție de 92% cu recomandările AHA. Și dieta lacto-ovo-vegetariană, este foarte bine cotată . Diferența este că aceasta care permite doar consumul de lactate și ouă, fără pește. Aceasta s-a aliniat recomandărilor specialiștilor în boli cardiovasculare, în proporție de 86%.

1. Dieta DASH

Dieta DASH este cea câștigătoare. Aceasta a fost 100% aliniată cu obiectivele AHA pentru o alimentație sănătoasă pentru inimă.Prescurtarea „DASH” vine de la Dietary Approaches to Stop Hypertension (Abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea arterială).

Hipertensiunea arterială contribuie major la bolile de inimă și la accident vascular cerebral.

În ansamblu, dieta DASH include alimente bogate în potasiu, calciu și magneziu. Acești nutrienți ajută la controlul tensiunii arteriale. Dieta limitează alimentele bogate în sodiu, grăsimi saturate si trans, dar și zaharuri adăugate. Acest regim se concentrează pe consumul de cereale integrale, fructe, legume și produse lactate degresate. Dieta DASH include, de asemenea, pește, carne de pasăre și legume. Poți mânca și carne roșie, dulciuri și grăsimi doar în cantități mici, pentru a ține scăzut nivelul de grăsimi săturate, colesterol și grăsimi totale.

Dietele posibil dăunătoare sănătății inimii

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi Atkins, și diverse diete ceto, cum ar fi dieta ketogenă bine formulată, sau WFKD, se aflau în ultimul nivel al tiparelor de alimentație sănătoasă pentru inimă, datorită accentului pus pe carne roșie, lactate integrale și grăsimi saturate, precum și aport limitat de fructe și legume.

Cu toate acestea, pacienții ar trebui să discute cu medicii lor despre nutriție, în timpul controalelor regulate, înainte de a ține vreo anumită dietă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”