Top 5 tendințe pentru amenajare living în 2023

Top 5 tendințe pentru amenajare living în 2023

Un living frumos amenajat se simte bine și arată bine, iar tendințele acestui an oferă ceva potrivit pentru toate gusturile. De la mobilier supradimensionat, până la preferințele pentru materiale naturale sau culori îndrăznețe, iată câteva idei care te pot inspira în decorarea livingului. 

Nu înseamnă că trebuie să reamenajezi complet, însă câteva piese cheie pot oferi un aspect proaspăt și să ofere senzația de nou. Câteva lumânări, perne colorate, masute living asimetrice sau un perete într-un accent deosebit vor fi de efect.

1.Include tehnologia

Iluminare automată, controlul temperaturii digitalizat și sistemele de divertisment controlate prin voce sau aplicații pe telefonul mobil au luat amploare. 

2. Accent pe sistemele de iluminat 

Elementele de iluminat în dimensiuni exagerate sau deosebite vor predomina sufrageriile anului 2023. De la veioze sculptate artistic până la lămpi geometrice pentru podea, forma și luminozitatea sunt puse în evidență. 

3. Mix de texturi și materiale 

Pentru un contrast vizual de efect, adăugarea unui amestec de materiale este o opțiune grozavă. Diferitele materiale cum ar fi metalul, sticla sau piatra pot oferi un aspect individualizat și unic. Secretul este să găsești echilibrul. Poți alege câteva fotolii ieftine dar cu personalitate care să contrasteze cu restul accesoriilor din materialele amintite. 

4. Texturi inspirate din natură 

În livingurile acestui an vor predomina fibrele și materialele naturale care se vor remarca indiferent de restul decorului. Acestea pot adăuga profunzime oricărui spațiu, atenuând liniile dure și marginile. Cu fiecare an natura depășește decorul clasic al mobilierului și covoarelor. De aceea texturile naturale vor avea un impact și mai mare în casele viitoare. 

5. Spațiu amplu și elegant 

Ani de zile principala preocupare au fost spațiile libere iar depozitarea într-un mod elegant face viața mai îngrijită și mai ușoară. Dar pentru a ajunge la ceva practic și comod este esențial să găsești soluții care să ofere stil dar și spațiu. Așa că poți opta pentru o măsuță de cafea cu sertare, dulapuri montate pe perete sau comode elegante. 

6. Elemente multifuncționale 

Locuințele servesc și scopurilor practice, mai ales după acești ani în care majoritatea persoanelor au petrecut mult timp în case. În zilele noastre casele pot găzdui adesea și o saună sau un mic spațiu pentru sport. De aceea ideile de living vor urma exemplul în acest an. Un spațiu multifuncțional pentru camera de zi poate include orice îți definește stilul de viață. Poate include mese de joc, pereți de cățărat sau orice altceva potrivit.

7. Exprimare de sine

Dacă anii trecuți au fost preferate culorile în tonuri naturale, anul acesta este despre exprimarea de sine. Nuanțele culorilor influențează nu doar modul în care arată un spațiu dar și cum te simți. De aceea tendințele anului te încurajează să adaugă note de verde crud, albastru, roz sau verde rustic. 

Pentru cei care doresc un aspect nou, adaugă o notă de eleganță într-un spațiu monocromatic cu diferite tonuri de culoare. Rezultatul va fi atractiv vizual, modern și atemporal. Alege câteva din aceste idei și actualizează-ți livingul fără foarte mari investiții.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”