TOP CINEMA "Jurassic World", cele mai mari încasări în box office-ul nord-american în al treilea weekend

TOP CINEMA "Jurassic World", cele mai mari încasări în box office-ul nord-american în al treilea weekend

Două filme doborâtoare de record, "Jurassic World" și "Inside Out", și-au menținut controlul asupra box office-ului nord-american în acest weekend: dinozaurii au rămas pe prima treaptă a podiumului pentru a treia săptămână consecutiv, urmați îndeaproape de filmul de animație produs de Disney Pixar, relatează AFP.

Potrivit cifrelor provizorii furnizate duminică de compania Exhibitor Relations, "Jurassic World" a adus încă 54,2 milioane de dolari în America de Nord pentru al treilea weekend în cinematografe, cu încasări totale de peste 500 de milioane numai pe continentul nord-american. La nivel mondial, acest 'mastodont' este de așteptat să încaseze un miliard de dolari și să devină cel mai bun film din punct de vedere financiar din toate timpurile. Cu 209 milioane de dolari în primul weekend de difuzare în Statele Unite și Canada, filmul a realizat cea mai bună performanță la lansare din întreaga istorie a box office-ului nord american, amintește AFP.

Acțiunea filmului 'Jurassic World', co-produs de Steven Spielberg, care a realizat primele două filme din serie, în 1993 și 1997, se petrece din nou în insula-parc de atracții cu dinozauri. Pentru a spori atracția, cercetătorii creează în laborator un nou hibrid de proporții colosale. Ucigaș și viclean, 'Indominus Rex' reușește să scape din laborator și să semene teroarea în insulă.

În a doua săptămână de la lansare, noua producție Disney Pixar "Inside Out" se menține aproape de "Jurassic World" cu 52,1 milioane de dolari suplimentari și încasări totale de 185 de milioane de dolari. Acest film de animație a strâns peste 90 de milioane de dolari în primul weekend, ceea ce reprezintă un alt record: cea mai bună lansare pentru un film original, adică neadaptat de la un personaj deja cunoscut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă