Topul celor mai fiabile și celor mai puțin fiabile automobile. Vezi unde se situează mașina ta

Topul celor mai fiabile și celor mai puțin fiabile automobile. Vezi unde se situează mașina ta

Un sondaj realizat în rândul a peste 20.000 de șoferi din Marea Britanie a dezvăluit care sunt cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile mașini.

Lexus a obținut cel mai mare rating

Mărcile surori japoneze Lexus și Toyota produc cele mai fiabile vehicule, în timp ce europenele Cupra, Alfa Romeo, Opel și Jaguar Land Rover produc motoarele care se dovedesc a fi cele mai problematice pentru proprietari, scrie dailymail.co.uk.

Sondajul anual al revistei „What Car?” privind fiabilitatea a constatat, de asemenea, că hibrizii sunt cele mai robuste tipuri de combustibil, obținând un punctaj mai bun la capitolul fiabilitate decât vehiculele pe benzină, diesel și chiar decât vehiculele electrice (EV), în ciuda faptului că acestea din urmă au mult mai puține piese în mișcare.

Iată care sunt cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile mărci, precum și modelele din fiecare sector pe care ar trebui să le luați în considerare și să le evitați atunci când vă căutați următoarea mașină.

Un număr total de 21.732 de proprietari au fost chestionați de revista auto, ceea ce a oferit un număr adecvat de răspunsuri pentru a oferi o imagine amplă a proprietății, acoperind 32 de mărci principale și un număr impresionant de 178 de modele diferite, pe baza motoarelor cu o vechime de până la cinci ani.

Proprietarii au fost întrebați dacă vehiculul lor a suferit defecțiuni în ultimele 24 de luni.

Cele care au avut defecțiuni în ultimii doi ani au primit apoi un rating calculat în funcție de durata reparațiilor și de costurile acestora, iar scorul general a fost exprimat în procente.

În general, o cincime (21%) din totalul proprietarilor au declarat că mașina lor a avut probleme în ultimii doi ani, deși 83% dintre reparații au fost efectuate gratuit.

În timp ce majoritatea facturilor de reparații au costat mai puțin de 500 de lire sterline, 2% dintre proprietari au fost nevoiți să plătească mai mult de 1.500 de lire sterline pentru a-și repara mașina și a o repune pe șosea.

Una dintre cele mai frecvente probleme menționate a fost un sistem de infotainment defect - un lucru care este adesea scutit de garanție și, prin urmare, trebuie reparat de către proprietari.

Ce mărci produc cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile mașini?

După ce s-au analizat toate cifrele, Lexus a obținut cel mai mare rating , cu 98,3%.

Acest lucru este susținut de robustul său SUV de familie NX (2014-2021), care a obținut un scor de 99,8 la sută, și de SUV-ul mare RX (2016-2022), care a fost evaluat la 98,6 la sută.

Toyota a fost urmată îndeaproape pe urmele anvelopei Lexus, cu un scor de 97,4% pentru fiabilitatea mărcii, iar SUV-ul său RAV4 (2019-prezent) a impresionat cu un rating de fiabilitate de 98,7%.

În timp ce partea superioară a clasamentului fiabilității mărcilor a fost orientată spre japonezi, Mini s-a infiltrat în ordine cu un scor de 97,2 la sută pentru fiabilitate din partea producătorului, ajutat în parte de o performanță solidă a hatchback-ului său Mini Electric (2022-prezent) cu o notă de 97,6 la sută.

La celălalt capăt al scalei, Cupra a primit cel mai mic scor de fiabilitate al mărcii, de 82,4 la sută, mulți proprietari plângându-se că mașinile lor au fost afectate de o serie de defecțiuni electrice care le-au lăsat în atelier mai mult de o săptămână.

Cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile mașini

Cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile mașini

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”