Tornade în SUA: Şase morţi după prăbuşirea unui depozit Amazon

Tornade în SUA: Şase morţi după prăbuşirea unui depozit Amazon

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui depozit al gigantulului de comerţ online Amazon în tornadele care au lovit centrul şi sudul Statelor Unite, a anunţat sâmbătă James Whiteford, şeful pompierilor din Edwardsville (Illinois), unde se află clădirea, notează AFP.

"Am identificat 45 de membri ai personalului care au reuşit să scape din clădire, unul care a trebuit să fie transportat pe cale aeriană la un spital din zonă pentru a primi îngrijiri şi şase morţi", a declarat James Whiteford într-o conferinţă de presă.

Şeful pompierilor din acest oraş cu 25.000 de locuitori a mai spus că operaţiunile de salvare s-au încheiat mai devreme după-amiază, făcând loc operaţiunilor de recuperare a cadavrelor.

Anunţul a provocat temeri că bilanţul acestei prăbuşiri s-ar putea înrăutăţi în cele trei zile cât vor dura operaţiunile.

O mare parte din acoperişul depozitului Amazon a fost smulsă, în timp ce unul dintre pereţi s-a prăbuşit în clădire.

"Suntem profund întristaţi de vestea că membri ai familiei noastre Amazon au murit din cauza furtunii la Edwardsville", a declarat pentru AFP Kelly Nantel, purtătoare de cuvânt a grupului.

"Continuăm să oferim sprijin angajaţilor şi partenerilor noştri din zonă", a spus ea.

Bilanţul provizoriu al acestor tornade este în prezent de cel puţin 83 de morţi în cinci state din SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?