Tot mai mulți Interlopi români mor înjunghiați sau ciuruiți de gloanțe

Tot mai mulți Interlopi români mor înjunghiați sau ciuruiți de gloanțe

Cei mai temuți interlopi din România - craiovenii Mihai Pârvu, zis Caiac, și Sorin Marcu, gălățenii Marian Ivan și Marcel Chiaburu, Sorin Șerbu, zis Brăileanu, Gheorghiță Mararu, Emi Pian și Aly Sadoveanu - au sfârșit omorâți violent în plină domnie mafiotă.

Grupările criminale din întreaga țară învârt sute de milioane de euro anual. Banii sunt obținuți din cămătărie, taxe de protecție, șantaj, prostituție, carduri și trafic de droguri. Lupta pentru putere, însă, este foarte dură și nu arareori se lasă cu violență extremă.

Interlopul din echipa de campanie electorală

Interlopul Marian Ivan reușise până la vârsta de 43 de ani să fie considerat unul dintre capii lumii interlope din România. Avea rețele de „carderi” în toată Italia, dar cocheta și cu politicenii din Galați. El făcea parte, oficial, din echipa de campanie a lui Andrei Lișinschi, candidat la Primăria Galați la alegerile din 2004 și 2008. Între cele două tururi ale alegerilor locale, pe 8 iunie 2008, Maian Ivan avea să fie hăcuit cu săbiile de fostul său aghiotant Ion Mocănelu, zis Nelu Enache, și de Ionuț Zăușilă. După trei ani de procese, cei doi criminali au fost condamnați la 17, respectiv 18 ani de închisoare și obligați să plătească daune morale.

La înmormântarea lui Ivan au participat câteva mii de oameni, inclusiv capi ai clanurilor din întreaga țară. În fruntea convoiului format din peste o sută de limuzine a mers un armăsar roib în şaua căruia era finul lui Marian Ivan, Renato Sîrghi.

În septembrie 2018, presa locală atrăgea atenția că averea lui Marian Ivan lăsată moștenire fiicei sale, Antonia Andreea Ivan, a fost înstrăinată ilegal de ultima soție a interlopului și de concubinul acesteia, Laurențiu Mirel Tiron. Fata primise moștenire de la tatăl ei o clădire cu etaj în cartierul Țiglina 2, mai multe terenuri în Brăila, Sala sportului din cartierul Țiglina 1, autoturisme și bijuterii.

Caiac, ciuruit de gloanțe

Mihai Pârvu, zis Caiac, a controlat cu mână de fier lumea interlopă din Craiova. La fel ca Marian Ivan, a reușit să lege „frății” și să facă afaceri controversate cu majoritatea clanurilor de interlopi din întreaga țară. În noaptea de 25 spre 26 august 2008, a participat la o partidă de poker la care a participat și un anume Cătălin Mavrichie. La finalul partidei, Mavrichie pierduse aproximativ 48.000 de dolari, bani pe care îi luase cu camătă de la alți interlopi. Îl bănuia pe Caiac că ar fi trișat la jocul de poker.

Împătimit al jocurilor de noroc, Mavrichie s-a dus în aceeași seară la Caiac acasă și i-a cerut să continue jocul în speranța că își va recupera banii pierduți. În timpul jocului, Mavrichie l-a acuzat pe Caiac că trișează și a vrut să plece cu banii. Atunci, Caiac l-a lovit cu o sabie pe Mavrichie și i-a despicat maxilarul. În replică, Mavrichie a scos un pistol cu glonț și l-a ciuruit pe Caiac. Ambii au ajuns la spital, dar doar Mavrichie a suprviețuit.

Cătălin Mavrichie a povestit, în timpul procesului, că nu a făcut altceva decât să se apere, însă a fost condamnat în primă instanță la 25 de ani de închisoare, dar la apel i s-a redus pedeapsa la 18 ani de închisoare. El se află şi în prezent în penitenciar, acolo unde îşi execută pedeapsa.

Mararu, ucis la Piatra Neamț

La doi ani după cele două asasinate din Galați și Craiova, crimele au continuat. Următoarea a avut loc în Piatra Neamț. Pe 14 noiembrie 2010, frații Gheorghiță Mararu (32 ani) și fratele său, Bogdan (36 ani), se aflau la prânz într-o cafenea din Piatra Neamț. Ei erau celebri în oraș pentru schimb valutar ilegal, cămătărie și afaceri cu mașini furate. Dar, în acea zi, în local și-a făcut apariția și Cristian Chilat, zis Falău, care a scos un pistol și i-a împușcat pe cei doi frați. Patru gloanțe l-au lovit pe Gheorghiță Mararu, trei în zona inimii şi una în abdomen. Victima nu a supraviețuit. În schimb, Bogdan Mararu a fost împușcat de două ori în abdomen, dar a supraviețuit tentativei de asasinat.

În aprilie 2012, asasinul Cristian Chilat a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor calificat. Pe atunci, procurorii aveau indicii că asasinul ar fi acționat la comandă.

Câteva luni mai târziu, Bogdan și Răzvan Mararu l-au angajat pe Vitalie Proca pentru a-l ucide pe rivalul lor, Ioan Dumitru Mironescu. Asasinul plătit de fraţii Mararu l-a împuşcat, în cartierul Vitan din București, pe tânărul Răzvan Isăilă, după ce l-a confundat cu ţinta lui, Ioan Dumitru Mironescu.

Ulterior, în ianuarie 2013, Bogdan Mararu s-a trezit cu o bombă sub mașină. Specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații au dezamorsat bomba amplasată sub mașina lui Mararu.

Bogdan și Răzvan Mararu au fost condamnați în martie 2017 la pedepse de 11 ani și 3 luni, respectiv 9 ani și trei luni de închisoare. După scăderea tuturor perioadelor de detenție, frații Mararu au fost eliberați în anul 2019.

Chiaburu din Galați, ucis în restaurantul chinezesc

Cămătar și traficant de carne vie, Maricel Nicolau, zis Marcel Chiaburu, a fost ucis într-un restaurant chinezesc din Galați de doi membri ai unei grupări rivale. Se întâmpla în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2010. Martorii spun că ucigaşii au intrat în local înarmaţi cu o sabie şi cu o sticlă spartă şi l-au înjunghiat pe bărbat în gât şi în spate. Chiaburu a murit în drum spre spital, din cauza leziunilor. Fapta și-au "luat-o", în primă fază, Valeriu Stănescu şi Aurelian Stănescu, fiul şi nepotul interlopului Toader Vilson, zis Grafian. Dar, spre finalul procesului, au mai fost arestați și Toader Vilson și Costel Marian Stănescu, dar nu au recunoscut crima. Într-un final, au fost condamnați toți patru la pedepse cuprinse 9 și 18 ani de închisoare.

Crima de la Londra

Interlopul Sorin Șerbu, zis Sorin Brăileanu, își făcea veacul pe la Londra. Se ocupa de trafic de droguri și prostituție. În noaptea de 17 noiembrie 2017, în apropierea localului „Global Romania Bar” din zona londoneză Ilford, Brăileanu a fost bătut cu bate de baseball de mai mulți tineri. A fost lăsat într-o baltă de sânge, dar a murit în drum spre spital. Publicația The Sun a scris că o serie de polițiști londonezi îl protejau pe Șerbu, contra unor sume de bani.

O grupare rivală ar fi cerut „capul” lui Brăileanu. Misiunea ar fi primit-o Răzvan Vlădescu, zis Jessie, și fratele lui, Aramand-Nardi Stoica, zis Nardi Gladiatorul, care au fost ajutați de Ionuț Vasile. Toți trei au fost arestați și condamnați. Jessie a primit 26 de închisoare, Gladiatorul 23 și Vasile 12 ani de închisoare.

Marcu a fost executat în Cancun

Interlopul Sorin Marcu a fost condamnat în România la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. Dar a reușit să fugă din țară înainte de a fi condamnat definitiv. S-a refugiat în orașul mexican Cancun pentru a lucra ca „bodyguard” pentru Florian Tudor, zis Rechinul, un interlop craiovean deghizat în om de afaceri în America de Sud.

Pe 11 iunie 2018, interlopul Sorin Marcu a fost executat în stil mafiot în orașul Cancun. A fost împușcat în cap prin luneta mașinii. Înainte de acest episod a fost înjunghiat de Florian Tudor, conform DIICOT. Scandalul dintre Marcu și Florian Tudor a pornit de la modul în care se împărțeau banii obținuți de pe urma cardurilor clonate. Marcu îl șantaja pe Tudor că se duce la FBI pentru a preda întreaga grupare criminală dacă nu primește mai mulți bani. În urma asasinatului din Cancun, familia lui Marcu a depus mai multe plângeri penale la DIICOT împotriva asasinilor.

Moartea lui Sadoveanu în SUA

Aurel Trandafir, zis "Aly Sadoveanu", fugise din România de câțiva ani pentru că era urmărit pentru executarea unei condamnări de șase ani și patru luni pentru tâlhărie. Ajuns la Los Angeles, a pus bazele unei grupări infracționale împreună cu alți interlopi români.

Cu toate că era dat în urmărire internațională pentru că avea de executat o pedeapsă de 6 ani și patru luni pentru tâlhărie în România încă din 2018, Aly Sadoveanu era în Anaheim, SUA și își continua activitatea infracțională nestingherit de atutoritățile americane.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei din Anaheim, Florin Răducanu, cel care l-a împuşcat pe Aly Sadoveanu, ar fi fugit de la locul crimei la volanul unui Chrysler Voyager din 2020. Oamenii legii au găsit maşina, dar nu și pe criminal.

Poliția americană a pus o recompensă de 1 milion de dolari pe capul lui Răducanu.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...