Tot mai mulți migranți dau în judecată autoritățile germane pentru lentoarea examinării cererilor de azil

Tot mai mulți migranți dau în judecată autoritățile germane pentru lentoarea examinării cererilor de azil

Peste 7.000 de migranți sosiți în Germania au dat în judecată în primul semestru al anului Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), ei acuzând întârzierile acestei instituții în examinarea cererilor de azil, relatează miercuri agenția EFE, citând mai multe publicații ale grupului mediatic Funke.

Creșterea numărului cererilor de azil — circa 400.000 numai în primele șase luni ale anului în curs — a condus și la o creștere a numărului 'recursurilor pentru omisiune', o procedură ce dă dreptul migranților să se adreseze tribunalelor germane dacă nu au primit răspuns la cererea lor de azil într-un termen rezonabil.

Conform unui document al BAMF la care a făcut referire săptămânalul Der Spiegel, la sfârșitul lunii august circa 90.000 de refugiați încă așteptau să-și poată înainta cererile de azil.

În document se subliniază necesitatea ca angajații BAMF să depună toate eforturile pentru a soluționa cererile aflate încă în examinare, al căror număr trece de 567.000.

Totuși, BAMF consideră că această creștere a numărului migranților care se adresează instanțelor pentru a li se grăbi examinarea cererilor de azil este doar un 'fenomen temporar'.

Conform datelor oficiale, în primele opt luni ale anului în curs autoritățile germane au primit circa 577.000 de cereri de azil, în aceeași perioadă fiind soluționate aproximativ 393.000.

Ministerul de Interne german a anunțat că tot în primele opt luni ale anului au ajuns în Germania în total 256.567 de migranți, număr semnificativ mai mic față de cel de anul trecut, pe tot parcursul anului 2015 acesta fiind de aproximativ 1,1 milioane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...