Tot mai mulți români apelează la lemne pentru a se încălzi în sezonul rece

Tot mai mulți români apelează la lemne pentru a se încălzi în sezonul rece

Pe fondul scumpirii gazelor naturale, tot mai mulți români apelează la lemne pentru a se încălzi în sezonul rece. Oamenii achiziționează masă lemnoasă și în sezonul cald, pentru a se aproviziona din timp.

Reprezentanții Ministerului Mediului s-au aflat zilele trecute în Sălaj pentru a cere atât o gestionare bună a situației, cât și atenție la eventualele ilegalități. Adrian Lungu transmite.

Reporter: Chiar și în comunele sălăjene unde există rețea de gaz, tot mai multe familii preferă să cumpere lemne pentru încălzire, masa lemnoasă fiind mai ieftină deocamdată, numai că și prețul lemnelor a început să crească, iar presiunea pe păduri este tot mai mare, a declarat la Zalău ministrul mediului, Barna Tánczos.

Barna Tánczos: Trebuie să fim precauți, trebuie să ne pregătim pentru a opri un eventual fenomen de furt din pădure, din cauza presiunii care vine din piață. Am cerut Gărzii Forestiere mai multă implicare.

Reporter: Autoritățile de mediu le-au cerut silvicultorilor ca, în măsura posibilităților, să acopere necesarul de lemne pentru populație.

Barna Tánczos: Romsilva trebuie să fie activă, să pună pe piață masa lemnoasă disponibilă pentru a asigura lemnul de foc pentru cetățeni. Este o instituție, o companie care are capacitatea să furnizeze lemnul de foc pentru cetățeni, dar are nevoie și de sprijinul companiilor care se ocupă de exploatare, care se ocupă de transport ș.a.m.d., pentru a ajunge lemnul de foc în timp util la cetățeni. Cel puțin în Sălaj autoritățile silvice dau asigurări că nu există o criză a lemnelor, dar recunosc că cererea este tot mai mare, iar presiunea pe fondul forestier crește de la o lună la alta./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iunie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”