Tottenham - AC Milan 0-0. Milanezii se califică în sferturile Ligii Campionilor după o pauză de 11 ani

Tottenham - AC Milan 0-0. Milanezii se califică în sferturile Ligii Campionilor după o pauză de 11 ani

Seară magică și plină de emoții pentru fanii milanezi care au așteptat o revenire a rossonerilor în sferturile competiției timp de 11 ani.

FOTO EPA EFE

Formația antrenată de Stefano Pioli a reușit să se apere foarte bine în manșa secundă disputată pe terenul celor de la Tottenham. După ce în tur AC Milan a reușit să învingă la limită, scor 1-0, a venit rândul englezilor să fie mai agresivi în atac pentru a întoarce scorul.

Maignan a fost magnific în poarta rossonerilor și a apărat excelent la fiecare ocazie importantă a gadelor. AC Milan nu traversează o perioadă prea bună în campionat, acolo unde a pierdut foarte multe puncte importante, chiar și în ultima etapă pe terenul Fiorentinei. Elevii lui Pioli au venit după 8 partide în care au câștigat doar de două ori.

Revenirea în poartă a lui Maignan a fost soluția salvatoare pentru calificarea istorică de pe terenul celor de la Tottenham. De 11 ani AC Milan nu mai reușise să ajungă în sferturile competiției.

Startul partidei a avut loc cu 10 minute întârziere din cauza blocajelor din trafic care au făcut ca echipele să nu poată ajunge la timp la stadion.

Încă din startul partidei a fost un ritm alert al jocului. Milanezii au pus presiune pe adversari, dar după primele 10 minute Tottenham a fost echipa care a preluat conducerea jocului și a încercat să doboare zidul defensiv al oaspeților. Italienii au mizat doar pe contraatac, având și siguranța rezultatului din tur.

În minutul 35 Harry Kane a avut o ocazie importantă de a deschide scorul, dar Mike Maignan a salvat cu piciorul stâng, la fel ca portarii de handbal. Conte le-a cerut la pauză jucătorilor să fie mai agresivi în ofensivă. Acest lucru s-a văzut și pe teren acolo unde Maignan a avut mult de muncă cu atacanții englezilor.

Pe final de joc Tottenham și-a scăzut și mai mult șansele de calificare după ce a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Romero. Scorul de pe tabelă a rămas neschimbat și AC Milan merge mai departe în sferturile competiției.

Ultima oară când AC Milan a ajuns în sferturile competiției se întâmpla în sezonul 2011-2012, atunci când întâlnea Barcelona, formație cu care jucase și în faza grupelor. După 0-0 în tur pe San Siro, Barcelona s-a impus pe Camp Nou cu scorul de 3-1.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă