Toyota rămâne cel mai mare constructor auto din lume

Toyota rămâne cel mai mare constructor auto din lume

Grupul japonez Toyota Motor Corp. și-a păstrat titlul de cel mai mare constructor auto din lume în primele nouă luni ale acestui an, în condițiile în care a vândut mai multe vehicule decât rivalii Volkswagen și General Motors, transmite AP.

Toyota a anunțat luni că în primele nouă luni ale acestui an vândut un număr de 7,615 milioane vehicule la nivel mondial, în creștere cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cifra anunțată de Toyota include și vânzările realizate de diviziile sale Hino Motors Ltd. și Daihatsu Motor Co.

La începutul lunii, constructorul auto german Volkswagen AG a anunțat că în perioada ianuarie-septembrie 2014 a vândut la nivel global 7,40 milioane vehicule, devansând la limită grupul american General Motors Co. care în perioada similară a vândut un număr de 7,372 milioane autoturisme și camioane la nivel global.

În 2013, grupul japonez Toyota a vândut un număr record de 9,98 milioane vehicule, urmat de GM și Volkswagen AG.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de șapte decenii fiind devansat de Toyota în 2008. GM a redevenit lider în 2011 când producția Toyota a fost afectată de cutremurul și tsunamiul care a devastat zona de nord est a Japoniei. În 2012 însă grupul Toyota a revenit pe primul loc, poziție pe care a păstrat-o și în 2013.

Pentru 2014 Toyota și-a propus să devină primul constructor auto care reușește să vândă mai mult de zece milioane de vehicule într-un singur an, însă în prezent toți constructorii auto japonezi, inclusiv Toyota, sunt afectați de problemele existente la airbagurile produse de furnizorul Takata Corp.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?