Toyota suspendă producția la toate fabricile din Japonia, din cauza lipsei oțelului

Toyota suspendă producția la toate fabricile din Japonia, din cauza lipsei oțelului

Cel mai mare producător auto din lume, Toyota Motor, a oprit producția la toate fabricile sale din Japonia, din cauza exploziei de luna trecută la o fabrică de oțel care furniza materiile prime producerii vehiculelor, transmit DPA și Xinhua. Toyota va suspenda, începând de luni, producția la 29 de fabrici, inclusiv la cele 18 uzine operate de alte companii din cadrul grupului Toyota, urmând ca activitatea să fie reluată în 15 februarie, a anunțat un purtător de cuvânt.

Conform presei, oprirea producției va afecta până la 80.000 de vehicule, pe baza nivelului producției zilnice a companiei nipone, de 13.000-14.000 de unități.

În 8 ianuarie, explozia de la fabrica deținută de Aichi Steel Corp, afiliată Toyota, a dus la oprirea producției de oțel, ceea ce a afectat capacitatea companiei auto de a-și procura materia primă necesară fabricării vehiculelor.

Activitatea uzinei deținută de Aichi Steel Corp nu va fi reluată până în 29 martie, dar până atunci Toyota se va aproviziona de la alți producători de oțel.

Vineri, Toyota și-a îmbunătățit estimările privind rezultatele pe care le va înregistra în exercițiul fiscal curent, după ce în perioada aprilie-decembrie 2015 profitul său net a crescut cu 9,2%, până la valoarea record de 1.890 miliarde yeni (16 miliarde de dolari).

Cel mai mare producător auto din lume a comercializat 6,49 milioane autovehicule la nivel global în perioada aprilie-decembrie, în condițiile în care, exceptând America de Nord, numărul unităților vândute a scăzut în majoritatea regiunilor inclusiv în Europa, Japonia și restul Asiei.

Toyota și-a îmbunătățit ușor estimările privind profitul net pe care îl va realiza în anul financiar ce se va încheia în luna martie 2016 până la 2.270 miliarde yeni (19,43 miliarde de dolari), de la o estimare anterioară de 2.250 miliarde yeni. De asemenea, compania niponă se așteaptă să vândă 10,05 milioane vehicule în anul fiscal 2015, în creștere față de 10 milioane unități cât estima în luna noiembrie.

La începutul acestui an, grupul Toyota a anunțat că în anul calendaristic 2015 a vândut 10,15 milioane vehicule la nivel mondial, ceea ce îi permite să păstreze titlul de cel mai mare producător auto din lume pentru al patrulea an consecutiv.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina