Trafic blocat pe DN 1 şi DN 73A în județul Brașov, din cauza zăpezii. Mașinile mari nu mai pot circula

Trafic blocat pe DN 1 şi DN 73A în județul Brașov, din cauza zăpezii. Mașinile mari nu mai pot circula

Traficul este blocat, marţi, pe două dintre principalele artere naţionale de circulaţie din judeţul Braşov, pe DN 1 cauza fiind un TIR care nu poate avansa din cauza zăpezii, iar pe DN 73A - decizia autorităţilor de a închide temporar circulaţia.

Pasul Gutâi FOTO CJSU MM

Conform Poliţiei, pe DN 1, la km 147, un TIR nu mai poate avansa din cauza zăpezii, blocând sensul de mers dinspre Braşov spre Predeal, în condiţiile în care, din cauza zăpezii abundente, traficul pe DN 1 în judeţul Braşov s-a desfăşurat cu greutate încă de dimineaţă.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Braşov sunt la faţa locului şi dirijează circulaţia, facilitând deplasarea autoturismelor în mod alternativ pentru ambele sensuri de mers", a transmis IPJ Braşov.

Și în Pasul Tihuța sunt probleme de circulație din cauza zăpezii. Pe drumul naţional DN 17, în Pasul Tihuţa, aflat la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, traficul rutier s-a desfăşurat marţi după-amiază în condiţii de ninsoare şi viscol, mai multe tiruri având probleme să urce pasul, potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Din cauza unor autotrenuri care nu au mai putut urca, traficul rutier s-a desfăşurat, în jurul orei 12,30, pe un singur fir, alternativ. Ulterior, după intervenţia utilajelor de deszăpezire, tirurile s-au pus în mişcare, însă viteza de înaintare a fost mult redusă din cauza viscolului şi a ninsorii depuse pe carosabil.

Alte artere, blocate din aceleași cauze

În acelaşi timp, pe DN 73 A, începând cu ora 12.30, s-a luat măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată peste 7,5 tone.Conform DRDP Braşov, măsura este valabilă până la ora 15,00, scrie Agerpres.

Tot azi, din cauza unui accident ce a avut loc pe Centura Capitalei, la kilometrul 24+800, în zona localităţii Glina, judeţul Ilfov, traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri, fiind deviat prin comuna Căţelu. Circulația a fost restricționată pentru aproximativ o oră.

De asemenea, în județul Harghita, pe DE 578, între Gălăuţaş şi Platoneşti; circulaţia a fost blocată din cauza a doi brazi căzuți pe carosabil.

"Doi brazi căzuţi între localităţile Gălăuţaş şi Platoneşti; intervine pentru degajare un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa; circulaţia pe DE 578 este blocată", se arată în informarea ISU Harghita.

În Harghita a nins abundent, marţi dimineaţa, circulaţia pe drumurile din judeţ efectuându-se în condiţii de iarnă.

Căderi de pietre pe Valea Oltului

ISU a anunţat că a fost emis un cod portocaliu meteo, până miercuri, la ora 14,00, fiind prognozate ninsori abundente, temporar viscolite şi strat consistent de zăpadă. La Vâlcea se circulă, de asemenea, în condiții de iarnă, iar pe Valea Oltului, traficul este îngreunat din cauza căderilor de pietre . Două mașini au fost avariate.

În zonă au acţionat echipe de la Secţia de Drumuri Naţionale Vâlcea pentru înlăturarea pietrelor căzute de pe versanţi pe carosabil.

"Căderile de pietre pe DN 7 sunt la km 229 Câineni şi km 216 Călineşti. În zonă se acţionează cu două echipaje SDN pentru înlăturare şi eliberare trafic. Nu sunt victime, doar pagube materiale, fiind două maşini, o dubă şi un autoturism, avariate. Nu sunt avarii mari", a precizat reprezentanta IPJ Vâlcea.

Și în Maramureș se găsește un strat de zăpadă frământată pe unele tronsoane de drum din Pasul Prislop, iar vizibilitatea este redusă de ceață, sub 50 de metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…