Trafic cu aur între Franţa şi Germania; bunuri de trei milioane de euro confiscate

Trafic cu aur între Franţa şi Germania; bunuri de trei milioane de euro confiscate

Un caz de trafic cu aur între Nantes, în vestul Franţei, şi Germania a condus luni la reţinerea unui bijutier şi a altor opt persoane, precum şi la confiscarea a aproape trei milioane de euro reprezentând bunuri ilegale, au anunţat joi anchetatorii, potrivit AFP.

"Ne apropiem de trei milioane de euro până în acest moment reprezentând bunuri ilegale confiscate în acest dosar", a explicat locotenent-colonelul Serge Thépaut, comandantul Grupului Interministerial de Anchetă de la Nantes.

El a făcut această declaraţie în cadrul unei conferinţe de presă la tribunalul din Nantes, în cursul căreia procurorul Pierre Sennes a oferit precizări în legătură cu activitatea bijutierului arestat într-un tren la frontiera franco-germană cu 37.000 de euro bani lichizi în valiză.

Acest bărbat de 56 de ani "transforma bijuterii de aur în lingouri, după ce topea bijuteriile. Am găsit la domiciliul său un cuptor folosit la topirea aurului", a explicat Sennes.

"Aceste lingouri erau apoi vândute unui comerciant care era stabilit la Frankfurt, în Germania", şi care avea domiciliul în Austria, a adăugat el.

Aproximativ o sută de poliţişti germani şi circa 70 de membri ai forţelor de ordine franceze au fost mobilizaţi la începutul săptămânii într-o operaţiune care adus la reţinerea a nouă persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 56 de ani şi fără cazier judiciar.

Ancheta a dezvăluit că acest bijutier, pasionat de ceasuri de lux, a efectuat din 2018 cel puţin 21 de călătorii Nantes-Frankfurt având în rucsac, la dus, lingouri de aur şi, la întors, bani lichizi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Așa o fi?