Trafic-record la granițele României. 12 august 2023, cea mai aglomerată zi, cu aproximativ 600.000 de persoane

Trafic-record la granițele României. 12 august 2023, cea mai aglomerată zi, cu aproximativ 600.000 de persoane

Aproximativ 600.000 de persoane au tranzitat frontiera sâmbătă, 12 august, un număr-record de oameni. Acestea au fost cele mai mari valori de trafic pentru persoane înregistrate într-o singură zi, în acest an, anunță Poliția de Frontieră.

Trafic infernal la frontieră FOTO Adevărul

Din totalul persoanelor care s-au prezentat la control, peste 304.100 au fost pe sensul de ieșire din țară.

La frontiera româno-ungară s-a înregistrat cel mai mare trafic, aproximativ 285.300 de persoane, pe ambele sensuri de deplasare, urmată de frontieră cu Bulgaria, unde valorile de trafic au ajuns la 141.300 de persoane în ultimele 24 de ore.

De asemenea, pe sensul de intrare în România au fost 291.613 de persoane, dintre care 19.463 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 12 august 2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.535.378 cetăţeni ucraineni.

S-au suplimentat arterele de control

Polițiștii reamintesc faptul că la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

Polițiștii de frontieră au estimat o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, motiv pentru care au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României , reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate.

"Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ ", a transmis Poliția de Frontieră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat