Traficul pe Aeroportul Internațional din Iași a depășit, în premieră, într-o singură lună, 100.000 de călători

Traficul pe Aeroportul Internațional din Iași a depășit, în premieră, într-o singură lună, 100.000 de călători, au anunțat reprezentanții instituției aeroportuare.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași, Elena Troia, a declarat, miercuri, că aeroportul a încheiat luna iunie 2017 cu cel mai mare număr de călători înregistrat vreodată într-o singură lună.

Potrivit statisticilor, 101.615 de persoane au tranzitat aeroportul ieșean în luna iunie, cu 44,21% mai mult față de perioada similară a anului trecut, iar comparativ cu luna iunie 2015, creșterea este de 204 %.

În ceea ce privește evoluția traficului aerian în perioada ianuarie-iunie a acestui an, serviciile Aeroportului Iași au fost folosite de 505.900 de persoane, cu 48,76% mai mare față de prima jumătate a anului 2016.

De asemenea, în luna iunie au fost 1.088 de aterizări și decolări pe Aeroportul Iași, cu 36,50 % mai multe față de luna iunie a anului 2016. Pentru primul semestru din acest an, creșterea este de 21,90%, comparativ cu intervalul similar din 2016.

Creșterea spectaculoasă se datorează și operării noilor zboruri directe ce au fost introduse pe Aeroportul Iași, precum Valencia, Florența, Glasgow și Constanța, dar și creșterii frecvenței pe anumite rute deservite de companii diferite, o cerere foarte mare în acest sezon fiind pentru cursele în regim charter spre destinații de vacanță în Grecia și Turcia.

Reprezentanții Aeroportului Iași anunță că se fac demersurile necesare deschiderii unor rute directe noi spre Amsterdam, Frankfurt, Atena, Dublin, Varșovia sau Zagreb.

În prezent, de la Aeroportul Iași se poate călători spre 24 de destinații, din care 19 sunt internaționale, cu patru companii diferite ce operează zboruri în regim permanent.

AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită