Tragedia care a indignat Polonia: o copilă a murit de frig la 500 de metri de politiștii care ar fi trebuit să o salveze

Tragedia care a indignat Polonia: o copilă a murit de frig la 500 de metri de politiștii care ar fi trebuit să o salveze

Moartea Nataliei, o adolescentă în vârstă de 14 ani, răpusă de frig la 500 de metri de polițiștii care ar fi trebuit să o salveze, a stârnit valuri de indignare în Polonia. O anchetă urmează să stabilească dacă Poliția și-a făcut treaba după ce tatăl fetei a dat-o dispărută.â

Copila a murit de frig la 500 de metri de Poliție. FOTO captură video TVN24

Adolescenta a dispărut marțea trecută în localitatea Andrychów și a fost găsită mai târziu, în aceeași zi, în centrul orașului, slăbită și aproape înghețată. A fost dusă la spital, dar a murit pe fondul hipotermiei severe, a relatat televiziunea poloneză TVN24 .

A stat în fața unui magazin ore bune, timp în care nimeni nu a ajutat-o

Site-ul local wadowice24.pl a relatat că poliția a fost sesizată marți dimineață cu privire dispariția fetei de 14 ani din Andrychów.

Adolescenta ar fi trebuit să meargă în apropiere de Kęty, dar n-a ajuns la destinație. I-a telefonat tatălui său că nu se simte bine și că nu știe unde se află.

Potrivit TVN24, tatăl a primit un apel de la fiica sa în jurul orei 8.17 dimineața. Într-o scurtă conversație aceasta a spus că „avea întuneric în fața ochilor, nu știa unde se află și că era zăpadă peste tot”.

Mai întâi, tatăl a căutat-o el însuși pe copilă, iar în jurul orei 10.30 s-a prezentat la secția de poliție și a cerut ajutor pentru găsirea copilei. Poliția a publicat un anunț abia la începutul după-amiezii cu privire la dispariția și căutarea minorei. La scurt timp, adolescenta care stătuse ore întregi în frig, a fost găsită în viață de un bărbat, dar a murit mai târziu, la spital.

„Adolescenta a stat lângă unul dintre magazinele din Andrychów timp de câteva ore. Doar un singur locuitor s-a interesat de soarta ei. Acesta a mutat-o într-un magazin mai călduros” - a relatat portalul.

O anchetă aflată în curs de desfășurare urmează să stabilească dacă poliția și-a făcut treaba după anunțarea dispariției.

Potrivit surselor TVN24, polițiștii au tratat cazul Nataliei, ca pe o „dispariție din custodie”, încadrare care are o prioritate scăzută . Un raport întocmit de inspectori de poliție cu experiență, care va evalua pe deplin acțiunile polițiștilor din Andrychów, este așteptat să fie gata în weekend.

La efectuarea autopsiei, moartea cerebrală a fost indicată de experți ca fiind cauza preliminară, care a survenit ca urmare a unui edem cerebral, provocat de o hemoragie intracerebrală masivă, a transmis procurorul.

Experții au identificat și caracteristici de degerături corporale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”