Tragedie feroviară în Grecia. Povestea singurului supraviețuitor din primul vagon

Tragedie feroviară în Grecia. Povestea singurului supraviețuitor din primul vagon

Un student de 20 de ani este singurul supraviețuitor din primul vagon al unui tren care s-a ciocnit cu un tren de marfă în Tempe.

Accident feroviar în Grecia FOTO Profimedia

Potrivit directorului secției de terapie intensivă a Spitalului General din Larissa, Apostolos Komnos, studentul este tratat pentru răni la cap și a suferit două intervenții chirurgicale, scrie kathimerini.gr.

"Starea lui este în mod constant critică", a spus el, adăugând că "facem tot ce putem".

Starea celorlalți răniți

"Avem, de asemenea, câțiva răniți care au fost operați. Au fost 20 de internări în spitalul nostru, 15 au rămas și sunt în stare bună, 5 au fost externate. Unii au fost operați, alții vor fi operați, iar starea lor nu este îngrijorătoare", a declarat Komnos.

El a continuat să descrie scenele incredibile care s-au desfășurat la spital în primele ore ale tragediei din trenul Tempe. "Când am fost chemați imediat după accident, deși spitalul nu era de gardă, în jumătate de oră eram gata să primim pacienții. La locul accidentului se aflau 40 de ambulanțe”, a precizat el.

7 persoane au fost identificate

"Am trăit așa ceva acum 20 de ani, când am avut accident cu copiii. Aceleași proceduri, mizerie", și-a amintit Komnos.

În cele din urmă, directorul secției de terapie intensivă din Larissa a declarat că rudele au fost sprijinite psihologic încă din primele ore și că 7 persoane au fost deja identificate.

Bilanțul tragediei de la Tempe, provocată de coliziunea dintre un tren de pasageri de pe linia Atena-Salonic și un tren de marfă din Salonic, se ridică la 57 de morți.

În același timp,mai multe persoane sunt date dispărute.

La bordul trenului de pasageri se aflau 341 de pasageri, precum și alți 13 membri ai personalului - un total de 354 de persoane. În trenul de marfă se aflau două persoane.

Șeful gării din Larissa , care este și suspectul numărul unu, a fost pus sub acuzare și are termen până sâmbătă să depună mărturia și să își pregătească apărarea. Avocatul acestuia a mărturisit că este distrus și că își acceptă vina, dar a afirmat că nu este singurul responsabil pentru tragedie.

Acuzatul este absolut devastat. Este un pic cam devreme pentru declarații, deoarece nu avem întregul dosar. Dar el și-a asumat partea de vină, conform cu responsabilitatea pe care o avea. Ce vreau să spun acum este că nu ar trebuie să ne uităm la copac și să nu vedem toată pădurea”, a declarat avocatul bărbatului de 59 de ani.

Potrivit sursei citate, șeful de gară era în funcție doar de o lună - abia dăduse examenele necesare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”